Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólový debut Bénesa za Berlín, Unionu vystrelil remízu hneď po príchode na ihrisko

Aktualizované
Bénes sa uviedol parádnym spôsobom.
Bénes sa uviedol parádnym spôsobom.Profimedia / ČTK / DPA / Torsten Silz
Štart novej sezóny má za sebou už aj Bundesliga. Počas prvého hracieho víkendu sa blysol slovenský futbalista László Bénes (26), ktorému na gól v novom drese stačili iba dve minúty. Union Berlín tak z Mainzu neodchádzal naprázdno. Tri body má Borussia Dortmund.

Freiburg - Stuttgart 3:1

Prvýkrát od ročníka 2011/12 začal Freiburg bez svojho milovaného bývalého trénera Christiana Streicha, ktorý sa po konci minulej sezóny rozhodol skončiť. Tamojší celok neprehral úvodné vystúpenie Bundesligy už päť rokov v rade, zahŕňa to aj triumf z roku 2020 práve nad Stuttgartom, ktorý odvtedy takisto neokúsil chuť prehry v prvom súboji.

Hostia cestovali na ihrisko súpera po prehre s Leverkusenom v boji o nemecký Superpohár. Vo Freiburgu začali ideálne a presadili sa už v druhej minúte zásluhou Demiroviča. Domáci však svojich fanúšikov nesklamali a potešili ich trojgólovým obratom, pod ktorý sa dvomi zásahmi podpísal Kübler. Celok s prezývkou Breisgau-Brasilianer sa tak stal dočasným lídrom nového ligového kolotoča.

Mainz - Union Berlín 1:1

Mainz ostal nezdolaný v posledných deviatich dueloch sezóny 2023/24 a počas tohto obdobia inkasoval iba päťkrát. V deň otvorenia nového ročníka sa s Unionom stretol aj pred rokom a podľahol mu 1:4. Káder z Berlína prvý raz za ostatných šesť rokov odštartoval svoju cestu Bundesligou mimo svojho štadióna.

László Bénes začal iba na lavičke náhradníkov, no svojej chvíle slávy sa predsa len dočkal. Slovenský ofenzívny futbalista prišiel na ihrisko v 72. minúte za stavu 1:0 a už o dve minúty neskôr sa v novom pôsobisku uviedol vyrovnávajúcim gólom. Spoluhráčom tak vystrelil bod za remízu.

Lipsko - Bochum 1:0

Lipsko sa muselo vyrovnať s odchodom Daniho Olma do Barcelony, no v lete si udržalo Benjamina Šeška a zabezpečilo si aj služby Xaviho Simonsa. Mužstvo z Red Bull Areny od svojho postupu medzi nemeckú elitu ešte nikdy neprehralo otváracie stretnutie sezóny. Bochum nebol v ideálnom rozpoložení, pretože z pohára ho vyradil druholigový Regensburg.

Horúcou štatistikou pred meraním síl bol pohľad na počet gólov v zápasoch hostí - v ich posledných šiestich bundesligových predstaveniach spolu s barážou padlo až 28 presných zásahov. Tento priemer sa však v Lipsku výrazne nevylepšil, presadil sa iba domáci Nusa a zabezpečil tímu tri body. Vo farbách hostí si plnú minutáž odkrútil Matúš Bero, ktorý po štvrťhodine videl žltú kartu.

Dortmund - Frankfurt 2:0

Finalistu Ligy majstrov dotiahla k trom bodom nová vychádzajúca hviezdička a opäť anglického pôvodu - Jamie Bynoe-Gittens. Dvadsaťročný útočník vystriedal po hodine hry Adeyemiho a stihol skórovať hneď dvakrát.

Ďalšie výsledky:

Augsburg - Brémy 2:2

Hoffenheim - Kiel 3:2