Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hložek definitívne prestúpil do Hoffenheimu, Bundesliga dostala prednosť pred Premier League

Hložek bude pôsobiť v Hoffenheime.
Hložek bude pôsobiť v Hoffenheime.X @tsghoffenheim
Adam Hložek (22) po dvoch rokoch opúšťa káder nemeckého majstra z Leverkusenu. Odchovanec pražskej Sparty však zostáva v Bundeslige, sťahuje sa 300 kilometrov na juhovýchod do Hoffenheimu a rovnako ako v predchádzajúcom pôsobisku bude môcť hrať v európskych pohároch. Český útočník nebol ďaleko od prestupu do anglickej Premier League, jeho pôsobenie v Leicestri City bolo veľmi blízko. Podľa Kickeru stál 18 miliónov eur, čím sa stal najdrahším podpisom v histórii klubu.

Adam Hložek prišiel do Leverkusenu pred dvoma rokmi zo Sparty, no počas tohto obdobia sa nedokázal natrvalo usadiť v základnej zostave, preto sa opakovane špekulovalo o jeho odchode. Rodák z Ivančíc bol spájaný so Stuttgartom. Schyľovalo sa aj k odchodu do Premier League, kde mal o jeho služby veľký záujem Leicester. Anglická strana podala ponuku na služby českého útočníka, ale nakoniec dostala prednosť tá z Hoffenheimu, do ktorého Hložek prestúpil.

"Adam je mladý hráč s entuziazmom, ktorý napriek tomu, že má len 22 rokov, disponuje množstvom medzinárodných skúseností - v klube aj českej reprezentácii. V minulej sezóne sa mu tiež podarilo nazbierať veľký počet zápasov v tíme úradujúceho nemeckého majstra a víťaza pohára Bayeru Leverkusen," povedal o Hložkovi Frank Kramer, dočasný športový riaditeľ Hoffenheimu.

"Adam je mimoriadne agilný útočník, má potrebnú fyzickú kondíciu, ako aj technické zručnosti a taktické chápanie, aby mohol nášmu tímu okamžite pomôcť. Navyše, veľmi chcel prestúpiť do Hoffenheimu, pretože TSG považuje za ideálnu stanicu pre ďalší kariérny posun. Adam je skvelá osobnosť a všetci sme absolútne presvedčení, že s ním v najbližších rokoch zažijeme veľa zábavy," dodal Kramer.

Hložek odohral za Leverkusen 80 súťažných zápasov s bilanciou 14 gólov a 11 asistencií. V minulej sezóne prispel k prvému nemeckému titulu v histórii klubu a oslavoval aj zisk DFB-Pokalu. Bayer nebol ďaleko od cenného treble, ale vo finále Európskej ligy prehral s Atalantou Bergamo.

Hoffenheim obsadil v minulom ročníku siedme miesto a kvalifikoval sa tak priamo do skupinovej fázy Európskej ligy. V tíme sa český reprezentant pridá k dvom krajanom - obrancom Pavlovi Kadeřábkovi a Davidovi Juráskovi.

Tréner Pellegrino Matarazzo prišiel počas letnej prestávky o najlepšieho strelca tímu Maximiliana Beiera, ktorý prestúpil do Dortmundu. Hložekovými kolegami a konkurentmi v útoku budú Andrej Kramarič (15 gólov a šesť asistencií v minulej sezóne Bundesligy) a Ihlas Bebou (7+5).

Ďalšie prestupy a špekulácie