Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Javorčekov krst ohňom, Bero stále bez výhry. Bénes s bodom a bundesligový rekord Brycha

Aktualizované
Javorček sa snaží zastaviť Kanea od skórovania. Nepodarilo sa.
Javorček sa snaží zastaviť Kanea od skórovania. Nepodarilo sa.STUART FRANKLIN / GETTY IMAGES EUROPE / AFP
Futbalisti Bayeru Leverkusen zvíťazili v sobotnom zápase nemeckej Bundesligy na pôde Hoffenheimu 4:1 a po troch zápasoch majú na konte šesť bodov. V akcii boli aj slovenskí reprezentanti László Bénes (27) a Matúš Bero (29). Prvý menovaný si pripísal bod na trávniku Lipska, berovci prehrali. Len z lavičky náhradníkov sledoval stretnutie s Frankfurtom stopér Denis Vavro (28). Debut má, naopak, za sebou Dominik Javorček (21).

Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1:4

Farmaceuti sa po domácom zaváhaní s Lipskom (2:3) vrátili na víťaznú vlnu vo veľkom štýle. Pod ich triumf sa výraznou mierou podpísal útočník Victor Boniface. Nigérijčan dva zásahy dal, na jeden prihral. Boli to jeho prvé gólové zápisy v prebiehajúcom ročníku. Na troch v jednom zápase mal pečať po druhý raz v kariére v rámci Bundesligy. Iba Sergou Guirassy a Harry Kane zaznamenali viac takýchto duelov (4). 

Freiburg - Bochum 2:1

Bochum so slovenským reprezentantom Matúšom Berom prehral vo Freiburgu 1:2. Dvadsaťdeväťročný stredopoliar hral do 77. minúty. Domáci si pripísali druhý triumf v ročníku. Hostia, naopak, na prvý stále čakajú. O ich prvý gól sa postaral v závere prvého dejstva Boadu. Freiburg po zmene strán, v priebehu troch minút, skóre otočil. 

Najzaujímavejšie štatistiky duelu.
Najzaujímavejšie štatistiky duelu.Opta by StatsPerform

Mönchengladbach - Stuttgart 1:3

Stretnutie rozhodoval hlavný arbiter Felix Brych, ktorý stanovil nový rekord v počte odpískaných zápasov v najvyššej nemeckej súťaži - 345. Na trávnik sa vrátil po deviatich mesiacoch, zo súťažného kolotoča ho vlani v novembri vyradilo zranenie skríženého väzu v kolene.

Kiel - Bayern Mníchov 1:6

Bayern viedol už v 14 sekunde, keď mieril presne Musiala. Nemec vsietil tretí najrýchlejší gól Bavorov v lige. Rýchlejšie to zvládol iba Elber v roku 1988 (11 sekúnd) a Matthäus v roku 1986 (13 sekúnd). Je to už akási obohratá pesnička. Harry Kane sa postaví proti "novému" tímu v rámci Bundesligy a skóruje. Táto séria pokračovala aj na pôde 18. mužstva, s ktorým mal Angličan česť. Domácim nasúkal rovno hetrik a znova žiaril.

V 35. zápasoch najvyššej nemeckej súťaže sa skúsený kanonier podpísal už pod 50 zásahov. Rýchlejšie túto métu dosiahol iba Erling Haaland (44 stretov). V drese nováčika sa premiérovo na trávniku predstavil slovenský reprezentant do 21 rokov Dominik Javorček. Na svoj debut však bude chcieť rýchlo zabudnúť, favorit dal Holsteinu futbalovú lekciu. Po prestávke odchovanec Žiliny striedal. 

Bundesliga - 3. kolo:

Wolfsburg - Frankfurt 1:2

/D. Vavro (Wolfsburg) sedel na lavičke náhradníkov/

Lipsko - Union Berlín 0:0

/L. Bénes (Union) hral do 56. min/