Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane po troch rokoch bez jedinej strely. Bayern v šlágri s majstrom prvýkrát stratil body

Defenzíva Leverkusenu si na Kanea dala pozor.
Defenzíva Leverkusenu si na Kanea dala pozor.Profimedia / ČTK / DPA / Peter Kneffel
V sobotňajšom šlágri 5. kola futbalovej Bundesligy remizoval Bayern Mníchov s úradujúcim majstrom Bayerom Leverkusen 1:1. Bavorský veľkoklub v sezóne prvýkrát nebodoval naplno, udržal si však prvú priečku v tabuľke o dva body pred Lipskom. Leverkusen je späť na 3. mieste.

Bayern Mníchov - Bayer Leverkusen 1:1

Obhajcu majstrovskej trofeje poslal do vedenia krátko po polhodine hry Robert Andrich, keď ťažil z rohového kopu. Farmaceuti vsietili v piatom kole siedmy zásah zo štandardnej situácie. Od ročníka 04/05 sú len druhým tímom s takýmto počtom gólom po Bayern (2019/2020). Domácich vrátil do hry exportne v 39. minúte Aleksandar Pavlovič. Brankárovi Hradeckému nedal výstavnou strelou spoza šestnástky pod brvno žiadnu šancu. 

Bavori prvýkrát v prebiehajúcom ročníku stratili body aj vďaka výborne pripravenej taktike Xabiho Alonsa. Jeho zverenci nepustili vôbec k slovu kanoniera Harryho Kanea. Angličan sa po troch rokoch nedostal k žiadnemu zakončeniu. Predtým podobne neuspel v septembri 2021 v drese Spurs na trávniku Crystal Palace. V 86. minúte zišiel z ihriska pre menšie zranenie. Hráči Vincenta Kompanyho vystrelili iba trikrát do priestoru troch žrdí, čo je suverénne najmenej spomedzi všetkých súperov, ktorým Alonso v 98 dueloch na lavičke Leverkusenu čelil. 

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Bundesliga - 5. kolo:

Mönchengladbach - Union Berlín 1:0

/L. Bénes (Union) sedel na lavičke/

Mainz - Heidenheim 0:2

Lipsko - Augsburg 4:0

Freiburg - St. Pauli 0:3

Wolfsburg - Stuttgart 2:2

/D. Vavro (Wolfsburg) sedel na lavičke/