Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane už absolvoval prvú tlačovku: Bayern mi dáva šancu hrať o titul v Nemecku aj v LM

Kane už má debut za sebou.
Kane už má debut za sebou. Profimedia
V nedeľu na obed bol Harry Kane (30) oficiálne predstavený ako nová posila FC Bayern Mníchov. Na svojej úvodnej tlačovej konferencii hovoril o neuveriteľnej skúsenosti. V Mníchove chce nielen strieľať góly, ale predovšetkým pomôcť tímu dosiahnuť novú úroveň a získať čo najviac titulov.

Kane, ktorý sa teší na svoju novú výzvu, uviedol: "Je to neuveriteľné. Veľa nových tvárí, nové prostredie. Zažiť včerajší zápas bolo magické. Už sa neviem dočkať, kedy sa pustím do práce." 

Rekordný strelec anglickej reprezentácie prezradil svoje vyhliadky: "Jeden z najväčších klubov na svete mi dáva príležitosť hrať o titul v Bundeslige i v Lige majstrov. Teším sa na rozbehnutie."

Suma prestupu zostane výnimkou

Generálny riaditeľ Bayernu Jan-Christian Dreesen vyzeral po týždňoch náročných rokovaní s Tottenhamom viditeľne uvoľnene: "Od začiatku sme vedeli, že budeme potrebovať trpezlivosť. Pozitívne na tomto dlhom procese je, že netrval až do 1. septembra, veď k výsledku sme dospeli 11. augusta. Harry bol vždy naším vytúženým hráčom."

Kane (vľavo) a Dreesen (vpravo) na spoločnej tlačovej konferencii
Kane (vľavo) a Dreesen (vpravo) na spoločnej tlačovej konferenciiProfimedia

To, že zaňho Bavori zaplatili prestupovú sumu 100 miliónov eur, treba podľa Dreesena považovať za výnimku, nie za nový štandard.

"Je to pre nás obrovská suma. Ako viete, DNA klubu vždy spočívalo v tom, že keď sme o niečom presvedčení, prirodzene investujeme veľké sumy. Preto sme to urobili. Stále len do takej miery, do akej sme presvedčení, že si to môžeme dovoliť. Bola to primeraná suma za to, o čomu zo športového hľadiska plne dôverujeme," vysvetlil 55-ročný funkcionár.

Následne priznal, že "Spurs" sa pri rokovaniach ukázali ako ťažký partner a boli momenty, keď vedenie Bayernu malo pochybnosti o prestupe, o Kaneových schopnostiach ale bolo absolútne presvedčené.

V Nemecku je niekoľko skvelých tímov

Deň po svojom debute v Superpohári proti RB Lipsko vyzeral útočník trochu zadýchaný. "Snažím sa čo najviac pomôcť tímu. Som tu len dva dni, absolvoval som iba jeden tréning," požiadal o pochopenie.

O futbalovej kvalite v Nemecku bol presvedčený: "Sú tu skvelé tímy, ako sme videli včera proti Lipsku. Bude to skutočná výzva. Každý očakáva, že Bayern bude každý rok majstrom. Pre mňa je to o pochopení, príchode a zistení, čomu sa mám prispôsobiť. Ale to som robil celú svoju kariéru, či už v Tottenhame, alebo v reprezentácii. Budem to robiť aj tu."

Kane o sebe nepochybuje. "Samozrejme, že budem strieľať góly, ale moja hra je viac ako len to. Nepodlieham panike, ak sa mi nedarí," ubezpečil.

Angličan sa však nemá v pláne adaptovať sa iba na zelenom trávniku. Čoskoro sa chce naučiť aj nemecký jazyk. Niekoľkokrát už využil typické bavorské "Servus". Zároveň však pôsobil trochu ustráchane. "Je to ťažký jazyk, ale určite sa o to pokúsim," zakončil.