Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kloppova aura a skúseností skupinu Red Bull posilnia, raduje sa tréner Lipska

Roseho teší nová funkcia Kloppa.
Roseho teší nová funkcia Kloppa.ČTK / imago sportfotodienst / motivio
Tréner Lipska Marco Rose (48) je potešený vymenovaním Jürgena Kloppa (57) na pozíciu šéfa futbalu v skupine Red Bull. Podľa nemeckého kouča má jeho krajan na túto prácu dostatočne odborné znalosti i auru.

Bývalý lodivod Liverpoolu, Borussie Dortmund či Mainzu má do novej funkcie nastúpiť od roku 2025. Spomínaná spoločnosť vlastní Lipsko. Rose, ktorý hral pod Kloppom v Mainzi šesť rokov a už predtým hovoril o jeho vplyve na svoju trénerskú kariéru, teraz povedal, že tento krok je skutočným bonusom a skvelým podpisom:

"Jeho aura a skúsenosti budú prospešné a pomôžu nám. Nevyhrával len tituly, ale prešiel si aj ťažkými časmi. V Mainzi sme zostúpili do nižšej súťaže. V prvom ani druhom roku v Dortmunde nevyhral trofej. Dokonca aj v Liverpoole musel pracovať na rozvoji vecí, zostaviť mužstvo, ktoré mu vyhovovalo. To sa mu nakoniec vyplatilo."

Klopp pred odchodom do tímu The Reds získal s Borussiou dva bundesligové tituly. Na Anfield Road priniesol niekoľko významných trofejí vrátane Ligy majstrov a Premier League. Lipsko v stredajšom zápase Ligy majstrov hostí práve bývalý klub Kloppa, ktorý teraz vedie Arne Slot.