Klubový rekord Leverkusenu, kríza Unionu sa prehĺbila. Kane zničil Dortmund

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klubový rekord Leverkusenu, kríza Unionu sa prehĺbila. Kane zničil Dortmund

Aktualizované
Kane opäť predviedol svoje schopnosti.
Kane opäť predviedol svoje schopnosti.Profimedia
V Bundeslige pokračovalo posledné kolo prvej desiatky zápasov aktuálneho ročníka. O unikátny zápis do dejín klubu sa postarali hráči Leverkusenu. Berlínsky Union potvrdil katastrofálnu formu, Freibrug zažil šesťgólovú prestrelku. V šlágri medzi Dortmundom a Bayernom sa tešil úradujúci majster.

Hoffenheim - Leverkusen 2:3

Hostia si ešte pred šlágrom Bayernu s Dortmundom upevnili prvú priečku, keď vyhrali v Hoffenheime. Bayer rozbehol zápas skvelo vďaka trefe Floriana Wirtza. Mladý klenot sa tak v roku 2023 podieľal na celkom 27 góloch, čo je druhé najlepšie číslo v lige. V závere prvého polčasu potom zvýšil vedenie Alejandro Grimaldo, a hoci "modrobieli" dokázali rýchlo po zmene strán vyrovnať, práve španielsky bek v 70. minúte rozhodol svojím druhým zásahom o výhre favorita.

Grimaldo bol priamo zapojený do aspoň jedného gólu v každom zo svojich prvých piatich zápasov vonku v Bundeslige (4 góly, 1 asistencia), čo sa od zaznamenávania tejto štatistiky od sezóny 2004/05 podarilo iba Gnabrymu (tiež v prvých piatich). Bayer vyhral 10. súťažný duel v rade - nový klubový rekord od postupu do Bundesligy v roku 1979

Hodnotenia hráčov duelu v Hoffenheime.
Hodnotenia hráčov duelu v Hoffenheime.Flashscore

Union Berlín - Frankfurt 0:3

Eintracht využil veľkú krízu Unionu a v hlavnom meste vyhral 3:0. Už úvodných 14 minút napovedalo o tom, kto bude výraznou postavou duelu, keď sa hneď dvakrát presadil Omar Marmoush. Takto rýchlo pritom niektorý z hráčov "orlov" zaznamenal dve gólové rany naposledy v roku 2006. Egyptský reprezentant sa tak v posledných troch ligových vystúpeniach trafil celkom päťkrát. Domáci prehrali už 12. súťažný stret za sebou.

Freiburg - Mönchengladbach 3:3

Futbalisti hosťujúcej Borussie remizovali v 10. kole najvyššej nemeckej súťaže na ihrisku Freiburgu. Hostia pritom po troch góloch z úvodnej polovice siahali po prvej bundesligovej výhre zo štadióna tohto súpera od roku 2002, lenže v 71. minúte najprv znížil Noah Weisshaupt a v nadstavení vyrovnal z penalty Vincenzo Grifo. Ani jedno z mužstiev tak nezaznamenalo výrazný posun v tabuľke.

Dortmund - Bayern 0:4

Úradujúci majster zareagoval na zahanbujúce vypadnutie z Nemeckého pohára najlepším možným spôsobom a v šlágri "Der Klassiker" znemožnil domáci Dortmund. O konci takmer 15 mesiacov trvajúcej série neporaziteľnosti "žltomodrých" pred vlastným publikom rozhodla už úvodná desaťminútovka, v ktorej sa presadil navrátilec do zostavy Dayot Upamecano a krátko na to Harry Kane.

Anglický "hurikán"v stretnutí zaznamenal hetrik, svoj tretí od letného príchodu do Bundesligy. Je navyše prvým hráčom v histórii súťaže, ktorý zaznamenal 14 a viac gólov v úvodných desiatich zápasoch. Takisto mu s 15 zásahmi patrí titul top kanoniera BL. Bayern na štadióne úhlavného rivala nepadol už sedem duelov v rade.

Ďalšie výsledky:

Kolín - Augsburg 1:1

Mainz - Lipsko 2:0