Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kompany nevie určiť príčinu defenzívneho výbuchu. Zodpovednosť nesie celé mužstvo, vraví

Reuters
Bayernu sa v Lige majstrov nedarí podľa predstáv.
Bayernu sa v Lige majstrov nedarí podľa predstáv. TASR / Sven Hoppe / dpa via AP
Vincent Kompany pred nedeľňajším ligovým zápasom proti VfL Bochum prehlásil, že Bayern Mníchov sa poučí z prehry v Lige majstrov s Barcelonou (4:1), ale viera v úspešnú sezónu zostáva zachovaná.

Bavori v stredu inkasovali tri góly v prvom polčase, keď po októbrovej prehre 1:0 s Aston Villou zaváhali aj v druhom stretnutí v Lige majstrov za sebou. V Bundeslige sú však neporazení a so 17 bodmi vedú vďaka lepšiemu skóre tabuľku pred RB Lipsko.

"V niektorých zápasoch je jasné, čo sa stalo. Ale toto bol duel s množstvom momentov a nie všetko sa pokazilo. Boli tam aj dobré situácie, ktoré sme nevyužili alebo sme neboli príliš koncentrovaní," povedal na tlačovej konferencii Kompany, ktorý je šéfom lavičky nemeckého giganta prvý ročník.

Podľa slov Belgičana mohol byť Bayern v prvom polčase efektívnejší. Viniť defenzívu za štyri inkasované góly odmietol. Mníchovčania sa zúfalo snažia vrátiť späť na výslnie po tom, čo v uplynulom ročníku nezískali žiadnu trofej a miesto na tróne prenechali Bayeru Leverkusen, ktorý vyhral domácu ligu a pohár.

"Dostali sme štyri góly. Nehovoril by som však len o obrane, to je príliš jednoduché. Zodpovednosť nesie celé mužstvo. Máme kvalitu a hráčov. Chápem, že sme prehrali a musíme prijať kritiku. Nechcem však strácať zo zreteľa, čo môžu chlapci dosiahnuť, ak urobia ďalšie kroky."

"Základom je, aby tím pracoval a z takýchto momentov sa poučil. Nie sme prekvapení, že nie všetko bolo dokonalé. Je to normálne. Veď v minulej sezóne sme nevyhrali titul," prehlásil Kompany.

Bochum - Bayern Mníchov (nedeľa o 15:30)