Lepšie som si to ani nedokázal predstaviť, teší sa šťastný strelec hetriku Schick

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lepšie som si to ani nedokázal predstaviť, teší sa šťastný strelec hetriku Schick

Schick sa blysol trojgólovým vystúpením.
Schick sa blysol trojgólovým vystúpením.Profimedia
Český futbalový reprezentant Patrik Schick (27), ktorý hetrikom pomohol Leverkusenu k bundesligovej výhre 4:0 nad Bochumom, počas zimnej prestávky príliš odpočívať nebude. Útočník má v pláne veľa trénovať, pretože cíti, že po dlhom zranení ešte nie je v stopercentnej forme a môže hrať oveľa lepšie.

Schick po problémoch so slabinami a operácii nastúpil v Bundeslige v základnej zostave prvýkrát od vlaňajšieho októbra a skóroval v nej po desiatich mesiacoch. V záverečnom dueli kalendárneho roka strelil tri góly a všetky stihol počas záverečnej štvrťhodiny úvodného polčasu, prvý vsietil z penalty.

"Som veľmi šťastný, lepšie som si to ani nedokázal predstaviť," povedal novinárom Schick. Väčší zimný odpočinok neplánuje. "Nebudem mať veľa voľna, mám pred sebou množstvo práce. Ešte nie som stopercentný, cítim, že mi stále niečo chýba. Môžem hrať oveľa lepšie," doplnil bývalý hráč pražskej Sparty, Sampdorie Janov, AS Rím či Lipska, ktorý od októbrového návratu zaznamenal šesť súťažných zásahov.

Leverkusen, v ktorom pôsobia aj ďalší českí hráči Matěj Kovář a Adam Hložek, vedie neúplnú tabuľku nemeckej ligy o štyri body pred Bayernom Mníchov, ale obhajca titulu má zápas k dobru. Bayer neprehral úvodných 25 súťažných stretnutí sezóny (z toho 22 vyhral), čo je nemecký rekord. 

"Chceli sme odohrať dobrú jeseň, ale v niečo podobné nedúfali ani najväčší optimisti," zdôraznil Alonso. "Proti Bochumu to bol krásny futbal, veľa šancí. Presne takto sa chceme prezentovať v novom ročníku," dodal Schick.

Zverenci španielskeho trénera budú mať na prelome januára a februára výrazne zredukovaný káder, pretože najlepší strelec tímu Victor Boniface a ďalší hráči odídu na Africký pohár národov. Alonso v súboji s Bochumom nechal na skúšku päť afrických futbalistov na lavičke náhradníkov.

"Samozrejme, bol to test, ale nebol to risk. V bundesligovom zápase by som neriskoval," uviedol majster sveta a Európy. "Určite to bez nich nebude ľahké, ale ako ste mohli vidieť, máme široký a veľmi silný káder. Bude to šanca pre ostatných," vravel Schick. "Die Schwarzroten"sa usilujú o premiérový nemecký titul, poslednú trofej získali v roku 1993, keď vyhrali Nemecký pohár.