Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen bol pripravený trpieť. Pred zápasom by sme bod brali, vravel Xhaka úprimne

Leverkusen neprehral proti Bayernu Mníchov už štyri vzájomné duely.
Leverkusen neprehral proti Bayernu Mníchov už štyri vzájomné duely. TASR / Lukas Barth-Tuttas / dpa via AP
Xabi Alonso (42) bol hrdý na svojich zverencov po húževnatom defenzívnom výkone v sobotňajšej bundesligovej remíze 1:1 na pôde lídra Bayernu Mníchov.

Bayern Mníchov - Bayer Leverkusen 1:1

Po tom, čo Robert Andrich poslal Leverkusen do vedenia, Aleksandar Pavlovič z Bayernu úžasným halfvolejom z 25 metrov prekonal brankára Lukáša Hradeckého a udržal hostí na treťom mieste v tabuľke.

Bavori konkurenta výrazne prevýšili v počte streleckých pokusov (18:3). Napriek tomu, že domáci mali takmer 70 % bilacniu držania lopty, Alonsov tím dokázal získať bod. Španiel predĺžil svoju neporaziteľnosť proti nemeckému gigantovi na štyri zápasy.

"Energia a viera Bayernu je iná ako v minulej sezóne, hrajú na plný plyn s loptou aj bez nej. Dnes to bolo veľmi ťažké. S bodom môžeme byť spokojní,“ konštatoval hlavný tréner úradujúceho šampióna.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Opta by Statsperform

"Žiadal som od tímu väčšiu energiu, som s tým spokojný. Boli sme pripravení trpieť a to sa nám podarilo. Potrebujeme disciplínu a vášeň. Nebolo to jednoduché, nemali sme loptu pod kontrolou. Brániť bolo náročné. Bod je dôležitý. Celé mužstvo si počínalo veľmi dobre. Takmer sme nemali šancu sa nadýchnuť, ale som na svojich hráčov veľmi hrdý," hodnotil pozitívne šéf lavičky.

Stredopoliar hostí Granit Xhaka, ktorý asistoval pri otváracom góle, povedal, že hlavnou stratégiou Leverkusenu bolo ostať kompaktný a odoprieť súperovi príležitosti na skórovanie.

"Sme sebakritickí. Ak strelíte tri góly v každom zápase, nestačí to. Ak dnes budeme hrať dobre a prepneme na vyšší rýchlostný stupeň, môžeme niečo dosiahnuť. V obrane sme podali dobrý výkon. S loptou na kopačkách sa dá určite urobiť viac a každý vie, že na to máme. Keby nám niekto pred zápasom povedal, že získame bod, brali by sme ho," úprimne hovoril Švajčiar.