Leverkusen dotiahol k historickému titulu. Wirtz sa stal hráčom roka v Bundeslige

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen dotiahol k historickému titulu. Wirtz sa stal hráčom roka v Bundeslige

Florian Wirtz patril k tomu najlepšiemu v kádri Leverkusenu.
Florian Wirtz patril k tomu najlepšiemu v kádri Leverkusenu.Profimedia
Nemecký futbalový reprezentant Florian Wirtz z majstrovského Bayeru Leverkusen získal ocenenie Hráč roka v Bundeslige. Dvadsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar uspel v ankete Nemeckej futbalovej ligy (DFL).

Wirtz predstihol v hlasovaní spoluhráčov Victora Bonifaca s Alejandrom Grimaldom a Serhou Guirassyho s Denizom Undavom z druhého VfB Stuttgart. Do hlasovania sa mohli zapojiť držitelia ocenení pre Hráča mesiaca DFL. Rodák z Pulheimu je jediný futbalista, ktorý túto cenu získal trikrát.

"Florian v tejto sezóne ukázal skvelé výkony, je to jeho úvodná kompletná od zranenia skríženého väzu, ktoré utrpel v roku 2022. Ide o komplexného hráča, ktorý dokáže skvele pokryť veľkú časť ihriska," citovala z vyhlásenia DFL agentúra DPA.

Ťahún farmaceutov odohral v tomto ročníku 32 ligových zápasov, v ktorých jedenásťkrát skóroval a pripísal si rovnaký počet asistencií. V Európskej lige pridal 10 štartov a štyri góly. Leverkusen v stredu odohrá finále Európskej ligy proti Atalante a v sobotu sa predstaví vo finále Nemeckého pohára s druholigovým Kaiserslauternom.