Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen opäť spasil neskorý gól, absolútny výbuch Dortmundu proti Stuttgartu

Aktualizované
Leverkusen doma získal tri body.
Leverkusen doma získal tri body.Profimedia / ČTK / DPA / Federico Gambarini
Futbalisti Bayeru Leverkusen zvíťazili vo štvrtom kole nemeckej Bundesligy nad Wolfsburgom 4:3. Nedeľný program ponúkol aj vysokú prehru Dortmundu na ihrisku Stuttgartu 1:5.

Leverkusen - Wolfsburg 4:3

Už v 5. minúte si zrazil do vlastnej siete prihrávku smerujúcu na jedného z útočiacich hráčov Nordi Mukiele, takže úradujúci majster mal pred sebou kopu práce. Po štvrťhodine hry však bolo vyrovnané, presadil sa Florian Wirtz, okolo ktorého krúži slávny Real Madrid. Mladý Nemec sa v každom zápase aktuálneho ročníka buď strelecky presadil, alebo zaznamenal asistenciu.

Leverkusen potom poslal do vedenia obranca Jonathan Tah, no Wolfsburg otočil skóre zásluhou Bornauwa a Svanberga ešte do polčasového hvizdu. Po zmene strán sa gólovo pripomenul Ekvádorčan Piero Hincapie, išlo o jeho prvý zásah od 20. januára tohto roka.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

V záverečných minútach videl červenú kartu Yannick Gerhardt a oslabil tak šance vlkov na plný bodový zisk, následne v nadstavenom čase rozhodol o víťazstve domácich svojím tretím gólom v sezóne Victor Boniface. Slovenský obranca v službách hostí Denis Vavro sa na trávnik dostal až na posledné dve minúty.

Stuttgart - Dortmund 5:1

Súboj účastníkov Ligy majstrov priniesol obrovský výprask, domáci totiž ponížili hostí piatimi zásahmi. Hviezdou stretnutia bol dvojgólový Deniz Undav, ktorý otváral a uzatváral skóre duelu. Doplnili ho Ermedin Demirovič, Enzo Millot, ten pridal aj dve asistencie. Minútu po príchode na trávnik rozvlnil sieť El Bilal Touré.

Maximilian Mittelstädt zo Stuttgartu pri svojom 180. vystúpení v BL prvýkrát asistoval dva razy v jednom ligovom zápase. V najvyššej súťaži nepripravil viac gólov proti žiadnemu inému tímu než práve proti Dortmundu.

VfB skóroval aspoň trikrát v každom z posledných šiestich domácich zápasov v Bundeslige, čo je nový klubový rekord. Švábi sú navyše neporazení v 14 domácich stretnutiach v najvyššej súťaži.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Ďalší výsledok:

St. Pauli - Lipsko 0:0