Leverkusen predstavil druhú posilu, kúpil stredopoliara Garcíu z Girony

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen predstavil druhú posilu, kúpil stredopoliara Garcíu z Girony

García je novou posilou Leverkusenu.
García je novou posilou Leverkusenu.Bayer 04 Leverkusen
Farmaceuti v uplynulej sezóne vyhrali nemeckú ligu i domáci pohár. Vedenie však nemieni zaspať na vavrínoch a pred začiatkom majstrovstiev Európy uskutočnilo druhú letnú akvizíciu, keď podpísalo zmluvu s kapitánom Girony Aleixom Garcíom (26).

Defenzívne ladený stredopoliar vo štvrtok popoludní absolvoval lekársku prehliadku a podpísal zmluvu do júna 2029. Do Katalánska poputuje suma osemnásť miliónov eur.

"Aleix García operuje na obrovskom priestore, jeho prihrávky sú neuveriteľne presné a má skvelý prehľad. Je to skutočný líder, v najbližších rokoch bude veľmi ceneným hráčom. Z jeho príchodu máme veľkú radosť, bude dôležitým prvkom v našom úsilí o naplnenie našich cieľov," hovorí športový riaditeľ Simon Rolfes.

Dvadsaťšesťročný García strávil v Katalánsku tri sezóny, v tejto vynechal len jeden zápas v najvyššej španielskej súťaži a a mal veľký podiel na konečnom treťom mieste Girony. Bývalý hráč Manchestru City je druhým letným podpisom Bayeru, minulý týždeň prišiel z Rennes talentovaný obranca Jeanuël Belocian.

"Obdivujem Bayer 04 za výsledky, ktoré dosiahol v minulej sezóne. Vedenie muselo vynaložiť veľké úsilie, aby ma získalo, urobilo to na mňa veľký dojem. Chcem pomôcť tímu a prispieť k ďalším úspechom," hovorí španielsky futbalista, ktorému len tesne ušla záverečná nominácia národného tímu na majstrovstvá Európy.