Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Linz sa teší na hviezdnu posilu, k tímu sa pripojí dvojnásobný víťaz Ligy majstrov Boateng

Boateng si zahrá v Rakúsku.
Boateng si zahrá v Rakúsku.Profimedia
Rakúska najvyššia súťaž sa môže tešiť na jedno veľké meno. Tridsaťpäťročný stopér Jérome Boateng bude po krátkom pôsobení v Salernitane od novej sezóny obliekať dres LASK Linz. Otázkou ostáva, či nájde optimálnu pohodu, keďže bývalý hráč Bayernu či Lyonu toho v minulej sezóne veľa neodohral.

Koncom minulého leta vypršala Boatengovi zmluva vo Francúzsku a odvtedy si hľadal nového zamestnávateľa. V jednom momente bol dokonca na stole návrat do Mníchova, ale nakoniec sa rozhodli ponuku nepodať pre silný odpor fanúšikov. Rodák z Berlína sa tak až začiatkom februára dohodol na kontrakte so Salernitanou, ale ani jeho príchod nezabránil zostupu talianskeho tímu do Serie B. Zahral si v ňom aj so slovenským obrancom Norbertom Gyömbérom.

Celkovo odohral za Granatu sedem ligových zápasov, z toho štyri v základnej zostave. V rakúskej Bundeslige sa na neho určite nebudú klásť také vysoké nároky ako v Taliansku, preto by sa mohol stať pevnou súčasťou výberu trénera Thomasa Darazsa. Navyše nebude chýbať ani na európskej scéne, kde mimochodom LASK čaká Európska liga. Boateng má s pohármi bohaté skúsenosti, v prestížnej Lige majstrov triumfoval dvakrát v kariére, keď ešte pôsobil v Bayerne.

"Od začiatku mi všetci dávali najavo, že ma tu chcú. Mal som veľa iných ponúk, ale zámerne som si vybral LASK," povedal Boateng po tom, čo podpísal všetky potrebné dokumenty. "Som plný energie a urobím všetko pre to, aby bol klub úspešný," doplnil. V tíme podpísal kontrakt až do roku 2026.