Lipsko si poistilo služby Šeška, slovinský kanonier predĺžil zmluvu do roku 2029

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lipsko si poistilo služby Šeška, slovinský kanonier predĺžil zmluvu do roku 2029

Šeško je kľúčovým hráčom tímu.
Šeško je kľúčovým hráčom tímu.rbleipzig.com
Benjamin Šeško (21) sa v aktuálnych týždňoch môže sústrediť výlučne na majstrovstvá Európy v Nemecku. Slovinský reprezentačný útočník podpisom novej zmluvy aspoň na najbližšie obdobie utlmil špekulácie o možnom odchode z RB Lipsko.

Predstavitelia Lipska novým kontraktom reagujú na zvýšený záujem zahraničných klubov o svoju hviezdu. Navyše sa im podarilo odstrániť výstupnú klauzulu, ktorá vstúpila do platnosti tento rok, pričom nápadníkom stačilo ponúknuť "len" 50 miliónov eur.

Šeško mal zmluvu do júna 2028, tá nová je o dvanásť mesiacov dlhšia a mladému strelcovi prinesie aj zaujímavejší plat.

"Benji je jedným z našich kľúčových hráčov pre nasledujúce sezóny a predĺženie spolupráce je silným signálom do budúcnosti. Ukazuje to naše ambície, dlhodobo chceme byť špičkovým bundesligovým klubom a patriť medzi najlepšie tímy v Európe. Benjamin Šeško je stelesnením našej DNA a filozofie, teraz sa môžeme sústrediť na ďalšie plánovanie," vyhlásil športový riaditeľ Reuven Schröder.

Šeško do minulého leta strieľal góly za Salzburg a chuť ho neopustila ani po prestupe do Nemecka. Za Lipsko skóroval celkovo 18-krát, vybojoval si miesto v základnej zostave a vzbudil pozornosť v zahraničí, kde ho sledovali tímy z Anglicka, Talianska či Saudskej Arábie.

Šeško má za sebou úspešnú sezónu.
Šeško má za sebou úspešnú sezónu.Livesport

"Prvý rok v Lipsku sa mi podaril a som veľmi šťastný, že tu môžem byť. Tím, klub, mesto, fanúšikovia, to všetko je pre mňa mimoriadne. Skoršie predĺženie zmluvy je iba logickým krokom," povedal samotný futbalista.