Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lipsko v Bundeslige nezdolané od februára 2024, Bayern prišiel o výhru v nadstavenom čase

Aktualizované
Openda zariadil svojmu tímu tri body.
Openda zariadil svojmu tímu tri body.Profimedia / ČTK / DPA / Harry Langer
Nedeľný program šiesteho kola Bundesligy odštartoval súbojom v Heidenheime, kam pricestovalo Lipsko. V dueli mužstiev, ktoré reprezentujú nemecký futbal aj v Európe, sa radovali hostia. Ďalej sa tak vezú na vlne ligovej neporaziteľnosti. Nezdolaný ostáva aj Bayern, ten však v samotnom závere prišiel o víťazstvo nad Frankfurtom.

Heidenheim - Lipsko 0:1

Po historickom týždni pre Heidenheim, keď vôbec po prvýkrát okúsil európsky futbal a výhru v Konferenčnej lige, sa pozornosť rýchlo vrátila späť k bundesligovým povinnostiam. Domáci chceli nadviazať na triumf 2:0 nad Mainzom, ktorý bol pre nich po piatich dueloch už tretím v aktuálnej sezóne. V minulom ročníku im na takýto počet víťazstiev bolo treba 10 zápasov.

Lipsku európske vystúpenie toľko radosti neprinieslo, v Turíne totiž dvakrát stratilo vedenie a s tamojším Juventusom napokon padlo po výsledku 2:3. V Heidenheime však bolo favoritom, pretože v lige ešte neprehralo a dokopy bodovalo v 16 ligových predstaveniach po sebe. Z ostatných 16 bitiek na ihriskách súperov si však iba raz udržalo čisté konto.

Yussuf Poulsen, ktorý sa do siete nedeľného protivníka trafil v tretej, druhej i prvej lige, začal súboj iba na lavičke náhradníkov. Jeho ďalší presný zásah napokon potrebný nebol, gólovo sa presadil Loïs Openda, stal sa jediným strelcom merania síl a pomohol natiahnuť ligovú neporaziteľnosť Lipska na 17 zápasov. Červení býci naposledy padli 24. februára v Mníchove, keď o výhre Bayernu rozhodol Kane až v nadstavenom čase.

Frankfurt - Bayern 3:3

Vo Frankfurte bol na programe duel mužstiev, ktoré boli pred víkendom na prvých dvoch priečkach tabuľky. Eintracht sa rýchlo spamätal z prehry v úvodnom kole proti Dortmundu a ďalšie štyri ligové zápasy vyhral. Bayern po stopercentnom štarte naposledy remizoval s Leverkusenom.

Motiváciou hostiteľa bol fakt, že triumf by ho posunul na ligové čelo prvýkrát od sezóny 1999/2000. Bavorov na svojom ihrisku v decembri 2023 rozobral 5:1, pre Bayern to bola historicky 24. prehra s týmto protivníkom, ktorý je v Bundeslige jeho najčastejším premožiteľom.

Hostia vstupovali do zápasu po prehre s Aston Villou v Lige majstrov. Zaujímavosťou je, že v ostatných 35 vzájomných stretoch Frankfurtu s bavorským celkom sa zrodili iba štyri remízy. Práve remíza bola výsledkom, ktorý stanovil prvý polčas nedeľnej bitky, postarali sa o to štyria rôzni strelci. 

Piatym gólovým mužom sa osem minút po zmene strán stal Olise, jeho zásah sa dlho javil ako rozdielový. Prišla však štvrtá minúta nadstavenia, druhá trefa Marmousha a vyrovnanie na konečných 3:3.

Výsledky ostatných duelov sú ako z horskej dráhy.
Výsledky ostatných duelov sú ako z horskej dráhy.Flashscore

Ďalšií výsledok:

Stuttgart - Hoffenheim 1:1