Majstrovský Leverkusen s prvou letnou posilou, obranu posilní mladík Belocian

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Majstrovský Leverkusen s prvou letnou posilou, obranu posilní mladík Belocian

Belocian mieri do Bundesligy.
Belocian mieri do Bundesligy.Profimedia
Leverkusen v tejto sezóne dobyl nemeckú klubovú scénu a Jeanuël Belocian by mu mal pomôcť udržať si svoju pozíciu. Devätnásťročný obranca je prvou letnou posilou Bayeru.

Francúzsky mládežnícky reprezentant prichádza na prestup z rodného Rennes, v Nemecku absolvoval lekársku prehliadku a podpísal viacročný kontrakt, pričom opačným smerom putuje suma 15 miliónov eur.

"S Leverkusenom sme boli v kontakte už dlho a považujem za neuveriteľné, že budem hrať za klub, ktorý vyhral nemecké double. Teším sa nielen na novú výzvu, ale aj na fanúšikov a atmosféru na štadióne. Výkony klubu v európskych pohároch som sledoval v televízii a Leverkusen hral fantastický futbal," povedal Belocian.

Belocian najčastejšie nastupuje v strede obrany a môže zastúpiť aj ľavom kraji defenzívy. V prvom tíme Rennes debutoval ešte v ročníku 2021/2022 a na konte má celkovo 39 štartov. Predvlani bol súčasťou základnej zostavy francúzskej reprezentácie, ktorá triumfovala na majstrovstvách Európy do 17 rokov.

"Jeanuël Belocian je obrovský talent a v tomto veku už nazbieral množstvo skúseností. Má výbornú rozohrávku, je to atletický futbalista s vynikajúcou fyzickou kondíciou. Dlho sme ho sledovali a v najbližších rokoch bude dôležitou súčasťou nášho tímu," hovorí športový riaditeľ Simon Rolfes.

Belocian a jeho ostatné čísla.
Belocian a jeho ostatné čísla.Flashscore