Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Matthäus o kritike Kloppa: Jürgen a Red Bull? To ide dokopy. Hlavne, že zostane pri futbale

Matthäus hovoril o novej úlohe obdivovaného trénera Kloppa.
Matthäus hovoril o novej úlohe obdivovaného trénera Kloppa.ČTK / DPA / Marcel Engelbrecht
Jürgen Klopp (57) prevezme začiatkom nového roka funkciu šéfa futbalu v skupine Red Bull. Uznávaný tréner, ktorý sa po minulej sezóne rozlúčil s Liverpoolom, sa teraz bude starať o kluby ako Lipsko, Salzburg a Leeds. Nečakaný krok nemeckého odborníka už vyvolal kritiku časti futbalovej obce.

Vyhnúť sa jej chce bývalý kapitán nemeckej reprezentácie Lothar Matthäus: "Každý by mal robiť to, čo ho baví, čo považuje za úlohu a výzvu," prezradil niekdajší vynikajúci hráč televízii Sky.

"Pre mňa je to úplne normálna cesta. Jürgen môže pracovať pre koho chce," povedal. "Dôležité je, aby zostal pri futbale a mohol mu naďalej dávať impulz. V Red Bulle myslí na veľké veci a Jürgen Klopp je veľký. To ide dokopy," dodal.

Bývalý vynikajúci stredopoliar a neskôr obranca však nestráca nádej, že Klopp, ktorý slávil veľké úspechy s Borussiou Dortmund a naposledy s Liverpoolom, sa nakoniec vráti k trénerstvu. "Uvidíme, čo z toho vzíde, stále dúfame, že ho niekedy v najbližších rokoch opäť uvidíme na lavičke," dodal rekordér v počte reprezentačných štartov.

Mnohých futbalových fanúšikov rozhodnutie uznávaného trénera sklamalo. V narážke na jeho pôsobenie v Liverpoole, kde mal prezývku "The Normal One" (Normálny), je teraz na sociálnych sieťach zosmiešňovaný ako "The Dosen One" (Plechovkový).

Klopp obhajoval projekt Red Bullu ešte v lete 2022: "Lipsko tradičnému futbalu nič nevzalo, ale jednoducho sa vydalo novou cestou. Na začiatku možno hrali veľkú úlohu peniaze, ale to už neplatí. Lipsko nemá viac peňazí ako ktorýkoľvek iný bundesligový klub. Celý princíp spočíva vo výchove mladých hráčov. Celá myšlienka je futbalová, nie finančná," prezradil.