Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Müller s novým rekordom histórie Bayernu, Kompany si odkrútil úspešnú premiéru

Aktualizované
Müller je novým rekordérom Bavorov.
Müller je novým rekordérom Bavorov.Profimedia / ČTK / DPA / Swen Pförtner
Do ostrej akcie Bundesligy sa dostal už aj Bayern Mníchov. Káder Vincenta Kompanyho (38) doprial svojmu novému koučovi víťazný debut. Duel bol výnimočný aj pre Thomasa Müllera (34), ktorý v drese Bavorov dosiahol významný míľnik klubových dejín.

Wolfsburg - Bayern 2:3

Wolfsburg v minulej sezóne skončil na 12. mieste, keď dokázal bodovať v šiestich z posledných siedmich duelov. Bayern sa po 11-ročnom kraľovaní musel skloniť pred Leverkusenom a napokon aj pred Stuttgartom, obsadil "až" tretiu priečku.

Pre návrat na vrchol si Bavori za svojho lodivoda vybrali Vincenta Kompanyho, čo bolo pre mnohých prekvapením, keďže tesne predtým vypadol s tímom Burnley z Premier League. Štatistiky naznačovali, že novému koučovi pomôže pohľad na posledných 20 vzájomných stretov - Mníchovčania vyhrali 18 z nich a dvakrát remizovali. 

Na ihrisku Wolfsburgu si pozíciu vedúceho tímu vyskúšali obaja protivníci - najprv to boli hostia, po dvoch zásahoch Majera potom domáci a nakoniec opäť Kompanyho zverenci. Belgický kouč si tak odkrútil víťaznú premiéru na lavičke nemeckého giganta.

V 65. minúte sa navyše prepisovali historické tabuľky. Na hraciu plochu sa dostal Thomas Müller, pre ktorého to bol 474. štart v Bundeslige za Bayern, čím prekonal dovtedajšieho rekordéra Seppa Maiera. Vo všetkých súťažiach nastúpil za klub už 709-krát, rovnako ako spomínaný Maier.

Ďalší výsledok:

St. Pauli - Heidenheim 0:2