Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najlepší strelec minulej sezóny Bundesligy mení dres. Füllkruga zlákal konkurent

Nemecký reprezentačný útočník Niclas Füllkrug zamieril z Brém do Dortmundu.
Nemecký reprezentačný útočník Niclas Füllkrug zamieril z Brém do Dortmundu.Profimedia
Nemecký reprezentačný útočník Niclas Füllkrug (30) prestúpil z Werderu Brémy do Borussie Dortmund. Podľa agentúry SID zaplatí bundesligový vicemajster za skúseného futbalistu približne 15 miliónov eur.

Füllkrug podpísal v novom pôsobisku zmluvu do roku 2026. Ročne zarobí šesť miliónov eur. "Tešíme sa, že tento pozitívny chlapík to bude trhať za náš klub," uviedol vo vyhlásení športový riaditeľ Dortmundu Sebastian Kehl.

"Máme veľké ambície v troch súťažiach a sme presvedčení, že s Niclasom sme na tom ešte lepšie. Je veľmi silný vo vzduchu, hrá fyzicky, zvláda súboje jeden na jedného a je pre súperov veľmi nepríjemný. Presne takého hráča sme hľadali," povedal Kehl.

Füllkrug strelil v minulej bundesligovej sezóne 16 gólov a spolu s Francúzom Nkunkom z Lipska bol najlepším strelcom súťaže. S profesionálnym futbalom začínal v Brémach v roku 2011 a do Werderu sa vrátil v roku 2019 po pôsobení v Norimbergu a Hannoveri. Na konte má 128 zápasov a 44 gólov v nemeckej lige.

V novembri minulého roka debutoval vo veku 29 rokov v národnom tíme, s ktorým si zahral aj na neúspešných majstrovstvách sveta v Katare. V deviatich zápasoch za národný tím strelil sedem gólov.