Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najťažší súper za posledných 12 mesiacov, netají Kompany pred šlágrom proti Leverkusenu

Vincent Kompany je zatiaľ s Bayernom dominantný.
Vincent Kompany je zatiaľ s Bayernom dominantný.TASR / Sina Schuldt / dpa via AP
Vincent Kompany (38) sa teší na meranie síl s majstrovským Bayerom Leverkusen. Bayern Mníchov sa posnaží znovu potvrdiť svoju pozíciu lídra Bundesligy.

Bayern pod vedením Kompanyho vyhral všetkých šesť duelov naprieč súťažami a je na čele tabuľky so 100 % bilanciou, pričom v posledných troch zápasoch strelil 20 gólov. Bavori v sobotu hostia druhý Leverkusen, ktorý sa v minulej sezóne stal prvým tímom, ktorý ukončil bundesligovú sezónu bez prehry. Ziskom titulu zároveň ukončil sériu Bayernu pozostávajúcu zo zisku 11 trofejí.

"Je dobré, že sa všetci na duel tešia. Samozrejme, bude to dôležitý zápas proti najlepšiemu tímu za posledných 12 mesiacov. Na stretnutie sa veľmi tešíme. Nebude to ľahké,“ povedal belgický kouč novinárom.

"V Allianz Arene sa chceme otestovať proti dobrému súperovi. Bayern je vždy favoritom. Tešíme sa na konfrontáciu proti majstrovi a chceme vyhrať... Vo futbale záleží na ďalšom zápase. Ak ste podali dobrý výkon, musíte pokračovať," uvedomuje si bývalý úspešný stopér.

"V posledných troch vystúpeniach sme strelili 20 gólov, ale mojou úlohou je ukázať, čo môžeme urobiť lepšie. V zápase ako proti Leverkusenu je možné všetko. Pripravíme mužstvo tak, aby v sobotu podalo maximálny výkon. Potom pôjdeme ďalej,“ doplnil Vincent Kompany.

Posledné vzájomné strety.
Posledné vzájomné strety.Flashscore

Zatiaľ čo ofenzíva Bayernu sa v posledných týždňoch dostala do popredia, úspech celku z Mníchova na začiatku sezóny bol založený aj na pevnej defenzíve, ktorá v štyroch ligových stretnutiach zaknihovala dve čisté kontá. Pri minulotýždňovom víťazstve 5:0 nad Werderom Brémy nedovolili súperovi ani raz vystreliť na bránku.

Kompany vyzdvihol kolektívne úsilie tímu v obrane. "To, že sme im nedovolili ani raz vystreliť, nie je len zásluhou defenzívy. Musíme robiť všetko ako tím. V posledných dueloch sme to robili veľmi dobre. Mužstvu naozaj dôverujem," netají. 

Bayern Mníchov - Bayer Leverkusen (sobota o 18:30)