Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neuer je pripravený naskočiť do brány už proti Mainzu. Rad je na Tuchelovi

Neuer sa po desiatich mesiacoch môže predstaviť v akcii. Od lekárov dostal zelenú.
Neuer sa po desiatich mesiacoch môže predstaviť v akcii. Od lekárov dostal zelenú.Reuters
Brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer (37) pracuje na svojom návrate po 10-mesačnej prestávke spôsobenej zranením. Vrátiť by sa mohol už v sobotu na pôde Mainzu, keď po reprezentačnej pauze bude opäť pokračovať Bundesliga.

Nemecký reprezentant bol mimo hry po tom, ako si v decembri 2022 počas lyžovačky zlomil nohu. Stalo sa tak v čase voľna po predčasnom konci na majstrovstvách sveta v Katare. V sobotu by mohol byť pripravený, pričom posledné správy hovoria, že lekársky tím klubu mu dal zelenú na návrat do akcie.

Bayern, ktorý sa k tejto záležitosti zatiaľ nevyjadril, sa tento rok spoliehal na skúseného náhradníka Svena Ulreicha a v auguste podpísal kontrakt s 23-ročným Izraelčanom Danielom Peretzom. Ulreich pomohol mužstvu tromi čistými kontami. Takáto štatistika sa Bavorom podarila naposledy v úvodných siedmich dueloch v roku 2017.

Neuer však nie je jediným hráčom, ktorý sa vracia po zranení. K dispozícii je už i Serge Gnabry, ktorý utrpel zlomeninu ruky. V priebehu týždňa sa zapojil do tréningového procesu rovnako ako obranca Matthijs de Ligt. Mníchovčania v Bundeslige ešte neprehrali. Majú výbornú formu. V tabuľke im patrí tretia priečka, keď na vedúci Leverkusen strácajú dva body. 

S 23 gólmi sa môžu pochváliť najlepším útokom v lige, z toho Leroy Sané sa presadil už šesťkrát. Nemec sa dostal na pozitívnu vlnu výkonov. Strelil viac presných zásahov ako kedykoľvek predtým za celú prvú polovicu bundesligovej sezóny. Sané sa cez víkend postaví proti najhoršej ligovej defenzíve, Mainz inkasoval 19 gólov.

Aktuálna tabuľka Bundesligy.
Aktuálna tabuľka Bundesligy.Flashscore