Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neuer odmieta myšlienku poslednej sezóny. Ak ma to bude baviť, budem pokračovať, hlási

Brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer by si rád zahral aj v sezóne 2025/26.
Brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer by si rád zahral aj v sezóne 2025/26.ČTK / imago sportfotodienst / Grant Hubbs
Brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer (38) v nedeľu vyhlásil, že plánuje hrať aj po skončení aktuálnej sezóny napriek tomu, že začiatkom minulého týždňa ukončil reprezentačnú kariéru.

Neuer má v Bayerne zmluvu do konca tohto ročníka. V rozhovore pre nemecký časopis Kicker Neuer uviedol: "Do tejto sezóny nevstupujem s myšlienkou, že sa po nej rozlúčim... Ak sezónu úspešne dokončíme s novým trénerským tímom a s novým impulzom, znamená to, že sa budem baviť. A ak ma to bude baviť, určite budem pokračovať."

Neuer v stredu skonštatoval, že sa cíti byť reprezentovať Nemecko na majstrovstvách sveta 2026, ale dodal, že reprezentačnú kariéru uzatvára, aby sa mohol sústrediť na Bayern. "Samozrejme, že po tomto rozhodnutí cítim trochu smútku, ale zároveň je tam aj veľká úľava," poznamenal víťaz MS 2014.

Neuer sa nechal počuť, že diskusie o predĺžení pôsobenia v Bayerne sú "ešte ďaleko", ale dodal, že "ten čas príde". Všeobecne sa predpokladá, že brankár Alexander Nübel, ktorý má s Bayernom zmluvu do roku 2029, ale v súčasnosti je na hosťovaní v Stuttgarte do roku 2026, by mal nahradiť Neuera v Mníchove na pozícii brankárskej jednotky.

Neuer prišiel do Bayernu z materského Schalke v roku 2011, s bavorským tímom získal 11 bundesligových titulov a dvakrát aj Ligu majstrov. Finále tohtoročnej Ligy majstrov bude hostiť práve mníchovská Allianza Arena.

Neuer je po Tonim Kroosovi a Thomasovi Müllerovi tretím víťazom majstrovstiev sveta 2014, ktorý toto leto ukončil reprezetačnú kariéru. Kapitán Nemecka İlkay Gündoğan, ktorý pre zranenie vynechal MS 2014, dal v ostatných dňoch tiež zbohom reprezentácii.