Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obrat z ríše snov. Bochum sa udržal v Bundeslige, v rozstrele mu pomohol aj úspešný pokus Bera

Bero sa stal jedným z hrdinov svojho tímu.
Bero sa stal jedným z hrdinov svojho tímu.Profimedia
Futbalisti Bochumu zvrátili v odvete o účasť v budúcej sezóne nemeckej Bundesligy trojgólové manko z prvého duelu s Düsseldorfom. O svojom víťazstve rozhodli až po rozstrele zo značky pokutového kopu.

Düsseldorf - Bochum 0:4 po pen.

(prvý zápas 3:0, Bochum sa udržal v Bundeslige)

Düsseldorf vstupoval do odvety s jednou nohou v najvyššej súťaži. Po víťazstve na ihrisku Bochumu v prvom stretnutí v pomere 3:0 sa očakávalo, ako sa tím Matúša Bera popasuje s náročnou úlohou zmazať trojgólové manko. Pre VfL išlo o katastrofálny záver sezóny, mužstvo sa po výpraskoch 0:5 od Leverkusenu a 1:4 od Freiburgu dostalo medzi najhoršiu trojku len o skóre za Unionom Berlín. V spomínanom prvom zápase o udržanie si bundesligovej príslušnosti prišiel totálny výbuch.

Tréner Heiko Butscher nemal k dispozícii prvého gólmana Manuela Riemanna, ktorý bol vyradený na oba zápasy z dôvodu "nezmieriteľných názorových rozdielov v otázkach týkajúcich sa tímu". Jeho miesto zaujal Andreas Luthe a príliš sa nevyznamenal. Bochum tak okrem mizernej formy bojoval aj s napätím v kabíne.

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore

Postupové šance Düsseldorfu rástli s pohľadom na jeho nedávnu domácu formu, keďže tím Daniela Thiouna ukončil svoju druholigovú púť impozantnou sériou, keď v Merkur Spiel-Arene vyhral posledných šesť zápasov po sebe. V štyroch z nich si navyše udržal čisté konto a domáci fanúšikovia dúfali, že ich zadné rady opäť predvedú solídny výkon, ktorý ich posunie medzi nemeckú futbalovú smotánku.

Očakávania domácich dostali prvú trhlinu po zásahu Philippa Hofmanna z 18. minúty. Ten istý hráč po zmene strán zvýšil vedenie svojho tímu a Bochum dorovnal manko 20 minút pred koncom riadneho hracieho času, z pokutového kopu rozvlnil sieť Kevin Stoger, bývalý hráč Fortuny. Keďže diváci ďalší presný zásah nevideli, muselo sa predlžovať a následne prišli na rad penalty.

Do hry nervov sa zapojil aj Bero, ktorý odohral celé stretnutie. V druhej sérii si postavil loptu na biely bod a jeho presná strela k ľavej žrdi nechala brankára bezmocne sa prizerať. O víťazovi rozhodla až siedma séria, keď rana Takashiho Uchina o chlp minula brvno. Bochum si tak medzi nemeckou elitou zahrá aj v budúcej sezóne.