Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Olmo definitívne opúšťa Lipsko, novú kapitolu kariéry napíše v Barcelone

Olmo patril k strojcom úspechu Španielska na Eure.
Olmo patril k strojcom úspechu Španielska na Eure.AFP
Španielsky reprezentant Dani Olmo (26) po viac ako štyroch rokoch mení dres. Teraz už bývalý hráč RB Lipsko podpísal šesťročný kontrakt s Barcelonou.

Všestranný futbalista bol dôležitou súčasťou triumfu svojej krajiny na ME v Nemecku a jedným zo šiestich hráčov Španielska v tíme turnaja UEFA. Jeho výkony na Eure očividne zaujali Barcelonu, ktorá sa ho snažila priviesť do svojich radov väčšinu leta a teraz sa jej to podarilo, pričom s ním uzavrela zmluvu na šesť rokov.

Pre Olma je to návrat do klubu, v ktorom vyrastal, keďže do La Masie prišiel v roku 2007 a zotrval tam do roku 2014, než odišiel do Dinama Záhreb hľadať viac príležitostí v seniorskom futbale.

Olmo sa Lipsku upísal v roku 2020 a vlani predĺžil zmluvu do roku 2027. Za tím nastúpil 148-krát vo všetkých súťažiach, strelil 29 gólov a získal dva Nemecké poháre.

"Mladý klub, mladý hráč... Vyrástli sme, vyhrali sme prvé trofeje a spoločne sme sa zapísali do histórie," uviedol Olmo na sociálnych sieťach.

"Dva poháre a Superpohár sú len niektoré z mnohých nezabudnuteľných momentov, ktoré mi navždy zostanú. Ďakujem ti, RB Lipsko, navždy budeš v mojom srdci."

Futbalové prestupy ONLINE