Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Palhinha vysedáva na lavičke. Môj čas v Bayerne príde, nepochybuje stredopoliar

Palhinha zažíva náročný štart v novom klube.
Palhinha zažíva náročný štart v novom klube.Marco Steinbrenner/DeFodi Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
Ako to už býva zvykom, v tíme Bayernu Mníchov je veľká konkurencia a momentálne na to dopláca João Palhinha (29). Portugalský stredopoliar mal byť veľkou posilou a namiesto toho plní úlohu náhradníka, ale nehádže flintu do žita.

Bavorský klub sa snažil podpísať stredopoliara už minulé leto a po odkladoch sa mu podarilo všetko dohodnúť a zrealizovať pred touto sezónou. Značná suma putovala do Fulhamu, londýnsky klub zinkasoval 51 miliónov eur.

"Viem, že môj čas v Bayerne príde. Pracujem na tom každý deň a bojujem o svoju príležitosť. A ak mám byť úprimný, nemám záujem hovoriť o tom, či strácam trpezlivosť. Nezáleží na tom, čo píšu médiá alebo hovorí verejnosť. Som vo veľkom klube a hlavným dôvodom je fakt, že si verím. Počas mojej kariéry sa už niekoľkokrát stalo, že ľudia špekulovali o tom, či sa presadím a dostanem čas na ihrisku. Sme len na začiatku," vyjadril sa Palhinha.

Futbalista mal vo Fulhame istotu miesta v základnej zostave, rovnako ako v predchádzajúcich pôsobiskách v Brage a Sportingu Lisabon. V Mníchove je situácia iná a nový tréner Vincent Kompany využil jeho služby len šesťkrát, pričom strávil na ihrisku len niečo vyše 150 súťažných minút.

"V Portugalsku máme príslovie, ktorým sa riadim. Nie je dôležité, ako sa niečo začne, dôležité je, ako to skončí. Sústredím sa výlučne na tréning a svoju prácu. Som pripravený a budem bojovať o každý štart, či už nastúpim na 90, 45, alebo len na päť minút," dodal.