Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestupový cieľ Realu Madrid je jasný. Vyplatí Leverkusenu za Wirtza rekordné odstupné?

Wirtz je na trhu žiadaným artiklom.
Wirtz je na trhu žiadaným artiklom.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Frank Hoermann/SVEN SIMON
Real Madrid chce v lete posilniť svoj stred poľa, čo by mal zabezpečiť podpis bundesligovej hviezdy Floriana Wirtza. Dvadsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar prežil v minulom roku prelomovú sezónu a Leverkusen by vďaka nemu mohol získať rekordnú sumu.

Toto leto to zo strany bieleho baletu nebolo až také divoké. Kylian Mbappé prišiel zadarmo a ďalšou posilou do ofenzívy sa stal Endrick, ktorý však zmluvu s Realom podpísal už v decembri 2022.

Na Santiago Bernabéu teraz veria, že v útoku všetko zapadne na svoje miesto a po sezóne plánujú ďalší veľký transfer. Hlavnou prestupovou prioritou úradujúceho španielskeho majstra je Florian Wirtz z Bayeru Leverkusen. Kométa minulej sezóny zaznamenala v ročníku osemnásť gólov. Okrem toho sa futbalista stal najlepším hráčom Bundesligy a významnou mierou pomohol klubu k získu double.

Wirtz mal údajne ponuku od Realu už v lete, ale rozhodol sa zostať v Nemecku, pretože by rád obhájil titul s Leverkusenom. Nič by mu však nemalo brániť v tom, aby v máji budúceho roka zrealizoval prestup.

A keďže má s tímom Xabiho Alonsa zmluvu do leta 2027, prestupová čiastka bude vysoká. Podľa nemeckého futbalového experta na prestupy Christiana Falka bude Leverkusen požadovať minimálne 150 miliónov eur. Ak by biely balet skutočne minul takéto peniaze, bol by to pre španielskeho giganta prestupový rekord. Ten stále drží Eden Hazard, ktorý stál Real 120 miliónov eur.