Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prišiel Bayern o možného nástupcu Tuchela? Hoeness predĺžil zmluvu v Stuttgarte

Stuttgart je pod Hoenessovým vedením momentálne tretí v Bundeslige.
Stuttgart je pod Hoenessovým vedením momentálne tretí v Bundeslige.AFP
Sebastian Hoeness (41) spojil svoju budúcnosť so Stuttgartom do roku 2027. Aktuálne tretí tím bundesligovej tabuľky, ktorý za sebou necháva oveľa ambicióznejší Dortmund či Lipsko a usiluje sa o postup do Ligy majstrov, už dotiahol všetky rokovania do úspešného konca. Napriek tomu, že o služby stratéga sa zaujímali najmä v Bavorsku.

Hoeness však dal jasne najavo, že sa chce sústrediť na zvyšok tejto sezóny a mieni zostať pri tíme aj v tej nasledujúcej, aby si užil ovácie v európskych pohároch. Teda za predpokladu, že sa mužszvo udrží na vrchole. 

"VfB je pre mňa špeciálny klub. Už ako malý chlapec som chodieval na tento štadión a fandil. Taktiež som obliekal dres Stuttgartu asi pred 25 rokmi v mládeži. Vtedy som sa stal majstrom Nemecka v kategórii do 17 rokov. Takže toto všetko je pre mňa veľmi emotívne, je to niečo špeciálne," zdôvodnil svoje rozhodnutie zostať.

Vlani musel Stuttgart bojovať o záchranu v najvyššej súťaži v baráži, tento rok však píše úplne iný príbeh. Útočí na prvé štyri priečky, ktoré zabezpečujú účasť v milionárskej súťaži pre nasledujúci ročník. A to najmä zásluhou Hoenessa, ktorý prišiel do kabíny vlani v apríli.

"Môžem to povedať úplne priamo. Predĺženie zmluvy s Hoenessom bolo pre nás z personálneho hľadiska vôbec najdôležitejšou vecou. Je to kľúčový krok pre celý náš vývoj," povedal s potešením športový riaditeľ Fabian Wohlgemuth.

V minulosti sa špekulovalo, že Hoeness by mohol v lete zamieriť inam. Predovšetkým ho pozorne sledoval Bayern, ktorý si nemohol nevšimnúť jeho dobrú prácu. Tieto fámy ešte zosilneli po tom, ako sa rozhodlo, že súčasný manažér Thomas Tuchel v júni u nemeckých majstrov skončí. Predtým už Hoeness, mimochodom rodák z Mníchova, v Bayerne pôsobil, v rokoch 2019 až 2020 bol šéfom bavorského béčka.