Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rekordy pre mňa nie sú dôležité, hlási Müller. V drese Bayernu prekonal legendárneho Maiera

Müller sa po fyzickej stránke cíti výborne.
Müller sa po fyzickej stránke cíti výborne.Profimedia
V slávnostnom duchu sa nieslo nedeľné popoludnie v Allianz Arene. Bayern Mníchov hostil Freiburg, domáci káder vyhral a do listiny strelcov sa tradične zapísal Harry Kane (31), oveľa väčšiu pozornosť si však vypýtal Thomas Müller (34).

Ofenzívny univerzál do duelu zasiahol po zmene strán a išlo o jeho 710. štart v drese bavorského celku. Teraz už niekdajší nemecký reprezentant tým vytvoril nový rekord a z prvého miesta klubových tabuliek odsunul Seppa Maiera (709). Rekord oslavoval štýlovo, v 78. minúte dal krásny gól a pečatil triumf Bavorov.

"Samozrejme, že pred vstupom na trávnik som vedel, čo môžem očakávať, ale rekordy pre mňa nie sú také dôležité. Dal som nádherný gól, po technickej stránke to bolo dokonalé a práve to si chcem užiť. Nie je dôležité, či som za Bayern odohral 710, 712 alebo 325 zápasov," vyhlásil po zápase Müller, ktorý svoj zápis do histórie oslavoval aj s fanúšikmi na tribúne.

Thomas Müller v drese Bayernu debutoval 15. augusta 2008 v zápase proti Hamburgu a môže sa pochváliť skvelými číslami. V 710 dueloch nastrieľal 245 gólov a na 269 zásahov svojim spoluhráčom prihral. V Bundeslige sa trafil 150-krát a na jar by mal atakovať ďalšie jubileum, v rámci nemeckej najvyššej súťaže má aktuálne na svojom konte 475 štartov.

Müller sa už 12-krát stal majstrom Nemecka, šesťkrát triumfoval v Nemeckom pohári a dvakrát zdvihol nad hlavu "ušatú trofej" pre víťaza Ligy majstrov. O niekoľko mesiacov bude riešiť budúcnosť, po tohtoročnej sezóne sa mu totiž končí zmluva. "Po fyzickej stránke sa cítim dobre. Poctivo trénujem, starne iba telo, čo je pozitívne znamenie. Som veľmi spokojný s tým, ako na tom som," naznačil, že odchod do dôchodku a z Bayernu by nemusel byť na jarnom programe.

"Každý z nás chce byť v základnej zostave. Aj ja chcem trénerovi ukázať, že mám tímu čo dať a že by som mal nastupovať pravidelne od prvej minúty. Vincent Kompany to má zložité, predovšetkým v útoku je veľká konkurencia," pokračoval Müller.

Bayern - Freiburg 2:0