Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozhodnutie zostať považuje kanonier Marmoush za správne. Odolá aj vábeniu Liverpoolu?

Opora Frankfurtu a egyptskej reprezentácie Omar Marmoush.
Opora Frankfurtu a egyptskej reprezentácie Omar Marmoush.AFP
Jeho meno začína rezonovať v celej Európe, avšak rušno okolo neho bolo už pred aktuálnou sezónou. Egyptský útočník Omar Marmoush (25) bol v lete spájaný s prestupom do Nottinghamu Forest, ale rozhodol sa zostať v Bundeslige. Podľa jeho vyjadrenia to bola správna voľba, no v januári možno bude musieť prehodnotiť svoju vernosť, pretože sa o neho zaujíma ťažšia váha - Liverpool.

Výraznou mierou sa podieľal na hladkom postupe Egypta v kvalifikačnej skupine C na finálový turnaj APN v budúcom roku. A rovnako vo farbách Frankfurtu sa mu strelecky darí, o čom sa nedávno presvedčil Bayern Mníchov.

Marmoush v novej sezóne Bundesligy skóroval deväťkrát v siedmich zápasoch a pridal štyri asistencie. Dva z jeho gólov padli proti bavorskému gigantovi, s ktorým Frankfurt aj vďaka jeho produktivite remizoval 3:3.

"Obrancovia boli veľmi vysoko, ale ja som bol rýchlejší ako oni, takže som sa dokázal presadiť. Nebolo to prvýkrát. Cítim, že ak dostanem dobré lopty od spoluhráčov, dokážem ich vďaka svojej rýchlosti zužitkovať," povedal Marmoush, ktorý sa zamyslel nad duelom s Bayernom a zároveň prezradil tajomstvo úspechu svojej súčasnej formy.

V lete ho z Frankfurtu lákal Nottingham, Marmoush však zostal verný svojmu zamestnávateľovi. "O prestupe sa diskutovalo, ale vďaka bohu som zostal. Bolo to správne rozhodnutie," priznal egyptský útočník, ktorý bol v posledných týždňoch intenzívne spájaný s Liverpoolom. O jeho kvalitách sa najnovšie presvedčil Leverkusen. Bayer síce doma dokázal triumfovať 2:1, no Marmoush oslavoval ďalší presný zásah.