Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sahin verí, že úvodný triumf nakopne Borussiu do novej sezóny. Teší ho Gittensov progres

Sahin začal svoje pôsobenie na lavičke Dortmundu víťazne.
Sahin začal svoje pôsobenie na lavičke Dortmundu víťazne.REUTERS / Leon Kuegeler
Nový tréner Borussie Dortmund Nuri Sahin (35) by rád využil sobotňajšie domáce víťazstvo 2:0 nad Frankfurtom na dobrý štart do najvyššej nemeckej súťaže a v podobnom duchu by chcel pokračovať aj v priebehu sezóny.

Dortmund - Frankfurt 2:0

Dortmund musel proti Frankfurtu tvrdo bojovať, aby našiel svoj zápasový rytmus. Všetko smerovalo k bezgólovej remíze, kým striedajúci Jamie Gittens v 72. minúte nezlomil nerozhodný stav len chvíľu po tom, čo hosťujúci Fares Chaibi nevyužil veľkú šancu.

Eintracht bol blízko k vyrovnaniu v závere zápasu, ale Gittens po rýchlom protiútoku strelil svoj druhý gól a zabezpečil tak víťazný debut trénera Sahina po tom, čo usadol na lavičku Borussie.

"Mali sme momenty, keď sme sa trápili, momentum bolo na ich strane, najmä po tom, čo sa takmer ujali vedenia. V závere boli blízko k vyrovnaniu, ale dali sme gól a to je dôležité. Vstup do zápasu bol pre nás dosť náročný - nová sezóna, nový tréner, noví hráči," povedal Sahin novinárom po stretnutí. 

"Bolo dôležité začať tromi bodmi, uľavilo sa mi. Teraz potrebujeme ďalšie víťazstvá, aby sme sa dostali do tempa a nabrali formu," vyhlásil rodák z Lüdenscheidu.

Sahin pochválil aj výkon dortmundského hrdinu Gittensa."Všetci piati náhradníci nastúpili s extra zápalom. Takýto výkon je skvelým dôkazom Jamieho rastu. Bez akýchkoľvek okľúk je na ceste nahor. Máme od neho veľké očakávania," povedal tréner BVB na adresu anglického útočníka.