Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sme na správnej ceste, bolo by hlúpe všetko meniť, hovorí Kompany napriek sérii bez výhry

Kompanyho tím je po troch zápasoch bez víťazstva.
Kompanyho tím je po troch zápasoch bez víťazstva.Reuters / Andrew Couldridge
Vincent Kompany (38) sa nezdá byť znepokojený tromi zápasmi bez víťazstva v rade. Tréner Bayernu Mníchov povedal, že nie sú potrebné žiadne veľké zmeny a že triumfy sú na dosah. Bavori sú so 14 bodmi na čele Bundesligy a v sobotňajšom domácom zápase proti Stuttgartu sa budú snažiť udržať si tesný náskok pred Lipskom, ktorý majú vďaka lepšiemu skóre.

Kompanyho tím v posledných týždňoch nepresvedčil, v Lige majstrov prehral s Aston Villou a v Bundeslige remizoval s Bayerom Leverkusen a Eintrachtom Frankfurt. Proti Stuttgartu bude musieť Bayern zabrať, najmä vzhľadom na svoj nabitý program, ktorý zahŕňa aj budúcotýždňový výlet do Barcelony v rámci milionárskej súťaže.

"Vieme, že musíme niektoré veci zlepšiť, ale sme stopercentne presvedčení, že sme na správnej ceste a že bude úspešná. Dúfam, že ďalší krok k triumfu urobíme už v najbližšom zápase," povedal Kompany na tlačovej konferencii.

Tím z Bavorska proti Villans aj Eintrachtu väčšinou dominoval, ale v Anglicku prehral 0:1 a vo Frankfurte remizoval 3:3, keď inkasoval vyrovnávajúci gól v nadstavenom čase. "Pochádzam z Belgicka, takže som veľmi pragmatický, podobne ako Nemci," povedal Kompany, ktorý je v Mníchove prvú sezónu. "Nie je to len o viere, ale aj o tom, čo ukázali analýzy," dodal.

"V týchto zápasoch sme boli dominantní. Mali sme oveľa viac šancí ako súper. Samozrejme, musíme byť lepší, ale bolo by hlúpe všetko meniť len preto, že výsledky chvíľu neboli v poriadku. Budeme bojovať ďalej, ale sme presvedčení, že v budúcnosti vyhráme nespočetné množstvo stretnutí" dodal bývalý vynikajúci obranca.

Jamal Musiala, ktorý sa zotavuje zo zranenia, bude chýbať v sobotňajšom zápase, zatiaľ čo účasť obrancu Dayota Upamecana je podľa Kompanyho neistá.

Stuttgart poslal na októbrový zraz nemeckej reprezentácie šesť hráčov, čo je dvakrát viac ako Bayern. Minuloroční prekvapujúci vicemajstri sú v tabuľke na ôsmom mieste s deviatimi bodmi. "Stuttgart ukázal, ako chce hrať," povedal Kompany. "Chcú hrať svoju hru a to im prinieslo úspech, preto boli vlani druhí. To ukazuje, že odviedli naozaj dobrú prácu," dodal.

Bayern Mníchov - Stuttgart (sobota, 18:30)