Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Športový riaditeľ Leverkusenu ocenil kvality Wirtza: Ako hráč je darom pre Bayer i celé Nemecko

Wirtz je na trhu žiadaným artiklom.
Wirtz je na trhu žiadaným artiklom.Mika Volkmann / Alamy / Alamy / Profimedia
Bývalý hráč Bayeru Leverkusen Simon Rolfes (42) v súčasnosti pôsobí v klube ako športový riaditeľ. Aj on má veľký podiel na súčasnej situácii celku, ktorý v minulej sezóne ovládol Bundesligu a nechal za sebou Bayern, Stuttgart a Dortmund. Nie je prekvapením, že o niektoré tváre tímu je na prestupovom trhu záujem, ale funkcionár krotí emócie a verí, že nie je potrebné prikývnuť na každú predloženú ponuku.

Nedávno sa ho opýtali na jeho názor o budúcnosti nemeckej hviezdičky Floriana Wirtza. Tento 21-ročný ofenzívny mladík bol spájaný s Realom Madrid, Bayernom Mníchov a Manchestrom City. Už počas letného prestupového obdobia bolo okolo neho rušno, ale člen národného tímu nakoniec ukázal svoju vernosť Leverkusenu.

"Bolo zaujímavé v lete sledovať situáciu okolo jeho osoby. Hoci povedal, že je u nás spokojný a jeho otec túto informáciu potvrdil, médiá rozbehli svoju špekulatívnu jazdu na plné obrátky. To však hráčovi jednoducho nepomôže, potrebuje cítiť podporu klubu a fanúšikov. Ak médiami neustále kolujú informácie o jeho odchode, zneistie," vysvetlil Rolfes v rozhovore pre Kolner Stadt-Anzeiger.

Wirtz sa napokon rozhodol ostať a urobil dobre, od začiatku ročníka patrí medzi opory mužstva a jeho kredit neustále rastie. "Florian je ako hráč darom pre Bayer a celé Nemecko. Je obrovským vzorom pre všetkých, pretože sa vždy sústredí na to, čo je najdôležitejšie. Má v hlave zakódované, že musí trénovať, hrať futbal a snažiť sa zlepšovať. Má ambície a my ho podporujeme v rozvíjaní jeho talentu. Je jasné, že príde chvíľa, keď opustí Leverkusen, ale zatiaľ nie je jasné, kedy to bude," uzavrel Rolfes.