Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stret Slovákov v Bundeslige. Berov Bochum trénera meniť nechce, Vavro s premiérou v základe

Bero sa opäť nemohol tešiť z výhry.
Bero sa opäť nemohol tešiť z výhry.Max Maiwald/DeFodi Images/Shutte / Shutterstock Editorial / Profimedia
VfL Bochum sa zatiaľ nechystá vymeniť trénera Petra Zeidlera (62), hoci po šiestom kole má na konte iba jeden bod a okupuje dno bundesligovej tabuľky. Uspieť nedokázal ani v sobotnom domácom zápase 6. kola, keď podľahol Wolfsburgu. V drese odohral celý zápas slovenský stredopoliar Matúš Bero, vo farbách súpera nastúpil po prvý raz v základnej zostave obranca Denis Vavro (28).

Športový riaditeľ klubu Marc Lettau po ďalšom neúspechu uviedol, že Zeidler bude viesť tím aj v nachádzajúcom zápase v Hoffenheime, ktorý ich čaká po reprezentačnej prestávke:

"Určite nebudeme diskutovať o zmene trénera dnes, ani zajtra alebo pozajtra. Zmení sa to vo chvíli, keď sa mužstvo nechá zlomiť a prestane pôsobiť ako kolektív. Potom sa začneme obzerať po novom kormidelníkovi. Teraz to však rozhodne nebol tento prípad."

100. duel Alonsa nepotešil, súboj Slovákov pre Vavra. Vogt ukončil 10-ročné čakanie na gól

Bochum začal duel proti Wolfsburgu dobre, v 18. minúte takmer mal k dispozícii pokutový kop po tom, čo Vranckx zahral rukou. Rozhodca ho však po preskúmaní situácie napokon zrušil. Následne hostia otvorili skóre zásluhou Tomasa. Domáci boli na dobrej ceste k vyrovnaniu, no oponent udrel znovu. V 37. minúte sa presadil nožničkami Wind.

Po zmene strán svitla Bochumu nádej po presnej strele k pravej žrdi od Boadua. V 88. minúte však triumf hostí spečatil Wind. Bero odohral v domácich farbách celý súboj, rovnako ako Vavro za Wolfsburg.

"Gratulujem nášmu súperovi k triumfu. Poznali sme ich plán zakryť náš pressing množstvom dlhých lôpt na rýchlych útočníkov. Mali sme dobrú taktiku, no tá fungovala iba prvých 20 minút. Po nešťastnom úvodnom góle boli chlapci veľmi sklamaní, ale podarilo sa nám ich postaviť na nohy," hodnotil výkon svojho mužstva Zeidler pre oficiálny klubový web a dodal:

"V druhom polčase sme sa dostali do zápasu lepšie. Po našom prvom góle sme strhli so sebou publikum. Podľa mňa sme si zaslúžili aj druhý presný zásah, no stav 1:3 znamenal pre nás predčasný koniec zápasu."

Tabuľka Bundesligy.
Tabuľka Bundesligy.Flashscore

Bochum sa v minulej sezóne tesne vyhol zostupu, keď v baráži o záchranu zvíťazil nad Fortunou Düsseldorf po jedenástkovom rozstrele. Naopak Wolfsburg skončil vlani dvanásty a v aktuálnom ročníku zaznamenal svoj druhý triumf.

Bochum - Wolfsburg 1:3