Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stuttgart doma neprehral už takmer rok, demoláciou Dortmundu vytvoril nový klubový rekord

Domáce neporaziteľnosť Stuttgartu trvá takmer rok.
Domáce neporaziteľnosť Stuttgartu trvá takmer rok.TASR / Jan-Philipp Strobel / dpa via AP
VfB Stuttgart v nedeľu zdolal Borussiu Dortmund suverénne 5:1. Nemecký režisér triumfu Deniz Undav (28) po dueli prehlásil, že toto víťazstvo už nemohlo byť lepšie.

Stuttgart - Dortmund 5:1

Vicemajster uplynulého ročníka zo Stuttgartu predviedol veľkolepý výkon a Dortmundu uštedril prvú ligovú prehru v tejto sezóne. "Keď po takomto výkone zdoláte doma Dortmund 5:1, naozaj neexistuje nič lepšie. Som veľmi šťastný a hrdý na tím. Teraz musíme pokračovať a hrať rovnako ostro aj proti Wolfsburgu,“ povedal Undav, ktorý v tejto sezóne strelil päť gólov vo všetkých súťažiach.

Sebastian Hoeness chválil svojich zverencov za maximálnu sústredenosť. "Do zápasu sme chceli vstúpiť ostro a pozorne. To sa nám podarilo a položilo to základ úspechu. Víťazstvo bolo úplne zaslúžené. Veľká pochvala pre celý tím," prehlásil tréner domácich.

Hráči VfB skórovali aspoň trikrát v každom z posledných šiestich domácich zápasov v Bundeslige, čo je nový klubový rekord. Švábi sú tiež nezdolaní v 14 domácich zápasoch v najvyššej súťaži. Poslednú prehru utrpeli ešte 28. októbra, keď nestačili na Hoffenheim (2:3). 

Maximilian Mittelstädt pri svojom 180. vystúpení vôbec premiérovo dvakrát asistoval v jednom stretnutí medzi nemeckou elitou. Proti žiadnemu inému tímu nepripravil viac gólov ako proti Borussii Dortmund. 

Stuttgart získal z prvých dvoch ligových zápasov sezóny iba jeden bod. Teraz však vyhral dva zápasy v rade a vyšplhal sa na siedmu priečku. V sobotu zavíta na pôdu trinásteho Wolfsburgu.