Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stuttgart prišiel o najlepšieho strelca Guirassyho, ulovil ho konkurenčný Dortmund

Guirassy prestúpil zo Stuttgartu do Borussie Dortmund.
Guirassy prestúpil zo Stuttgartu do Borussie Dortmund.Borussia Dortmund
Stuttgart zažil skvelú sezónu, na konci ktorej skončil v bundesligovej tabuľke na druhom mieste. Negatívom úspechu je však strata kľúčových hráčov. Po obrancovi Waldemarovi Antonovi (27) získal konkurenčný Dortmund aj útočníka Serhoua Guirassyho (28), ktorý bol v minulej sezóne najlepším strelcom VfB. Guinejský futbalista pricestoval do Vestfálska vo štvrtok ráno a popoludní podpísal štvorročný kontrakt.

Guirassy mal v Stuttgarte zmluvu s výstupnou klauzulou stanovenou na 18 miliónov eur, ktorú Borussia aktivovala a minulý týždeň úspešne dotiahla jeho príchod. Následne sa útočník, ktorý bol predtým spájaný napríklad s Manchestrom United, podrobil lekárskej prehliadke, ktorá odhalila poškodený kolenný väz. Dortmund ho preto poslal na vyšetrenie k špecialistovi. Nakoniec nešlo o nič vážne a Guirassy vynechá len časť letnej prípravy. Dokonca nebude musieť podstúpiť ani operáciu.

"Keď sa o vás zaujíma Borussia Dortmund, je to niečo výnimočné. Každé dieťa na svete, ktoré aspoň trochu sleduje futbal, pozná tento klub, takisto klubové farby a fanúšikov. Som z tohto prestupu nadšený, rovnako ako zo spoluhráčov," povedal po podpise zmluvy.

"Je pre mňa dôležité zdôrazniť jednu vec - prišiel som vyhrávať trofeje, to je môj cieľ. BVB už minulý rok ukázalo svoj potenciál, keď sa dostalo do finále Ligy majstrov," dodal.

Guirassy strávil v Stuttgarte dve sezóny a môže sa pochváliť výbornými číslami, keď v 58 súťažných zápasoch vsietil 44 gólov a rovnaký počet zaznamenal aj v 30 štartoch v minulom ročníku.

Dortmund má za sebou leto plné veľkých odchodov - Marco Reus a Mats Hummels odišli po vypršaní zmlúv a Edin Terzič nepokračoval vo funkcii trénera, nahradil ho Nuri Sahin. Pred Guirassym už prišiel zo Stuttgartu obranca Anton, ďalšou novou akvizíciou do obrannej línie by mal byť Yan Couto.