Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tah do Bayernu? Žiadne signály ani náznaky, odkazuje športový riaditeľ Leverkusenu

Tah pravdepodobne ostane v kádri nemeckého majstra.
Tah pravdepodobne ostane v kádri nemeckého majstra.SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Leverkusen si vlani podmanil nemeckú scénu, tento rok bude obhajovať double a pozitívne sú z jeho pohľadu aj pohyby na prestupovom trhu. Bayer získal niekoľko posíl a neprišiel o žiadneho kľúčového hráča, v kabíne minimálne pre túto chvíľu zostáva aj Jonathan Tah (28).

O reprezentačného obrancu Nemecka veľmi stál Bayern a s futbalistom sa už počas mája dohodol na podmienkach angažmánu, spoločnú reč však nenašli samotné kluby. Výrazný progres v tomto smere nenastal ani po tom, ako z Bavorska odišiel stopér Matthijs de Ligt do Manchestru United.

"Nedošlo k žiadnemu posunu a nie sú tu ani konkrétne náznaky, podľa ktorých by sa situácia okolo Taha mala zmeniť," hlási športový riaditeľ Leverkusenu Simon Rolfes.

"Som optimistom, minimálne neregistrujeme žiadne signály, že by Jonathan mal odísť. Samozrejme, musíme počkať, prestupové okno sa neskončilo a blíži sa najhektickejšie obdobie. Jonathan každopádne zostáva dôležitým hráčom nášho tímu," pokračoval.

Tah má s aktuálnym šampiónom Bundesligy zmluvu na posledný rok a pokiaľ v nadchádzajúcich dňoch nezmení prostredie alebo nepredĺži kontrakt, bude môcť od januára rokovať s prípadnými záujemcami. Bayeru tak reálne hrozí aj variant, že by o futbalistu prišiel bez nároku na odstupné.

"Počas uplynulých týždňov sa o tom veľa špekulovalo a špekulácie neustanú ešte zhruba týždeň a pol. Predpokladám, že Jonathan zostane u nás," dodal Rolfes.

Fanúšikovia Leverkusenu sa po minulej sezóne obávali predaja minimálne jedného dôležitého člena základnej zostavy a vedeniu sa do dnešného dňa podarilo udržať kostru úspešného tímu pohromade. Po hosťovaní sa do kabíny už nevrátili Patrick Pentz a Sardar Azmoun, jediný väčší predaj predstavuje Adam Hložek. Súpisku sa navyše podarilo doplniť o Martina Terriera, Aleixa Garcíu a Jeanuëla Belociana.

Najbližší známy program zápasov Leverkusenu.
Najbližší známy program zápasov Leverkusenu.Flashscore