Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Dortmunde objavili nový anglický klenot. Gittens by sa mohol stať náhradou za Díaza

Bynoe-Gittens má obrovský potenciál.
Bynoe-Gittens má obrovský potenciál.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Marcel van Dorst/DeFodi Images
Borussia Dortmund sa zdá byť skvelou exportnou stanicou pre výchovu anglických talentov. Svoje by o tom vedeli povedať napríklad Jude Bellingham (21) alebo Jadon Sancho (24). Prvý menovaný pred rokom zamieril z vestfálskeho klubu do Realu Madrid, kde sa pomerne rýchlo stal kľúčovou tvárou tímu. Druhý z nich sa rozhodol pre návrat na ostrovy, kde po problémoch v Manchestri United momentálne hľadá šťastie v Chelsea. BVB má však v zálohe ďalší klenot podobného kalibru, o ktorého sa teraz zaujíma Liverpool.

Jadon Sancho bol jedným zo zaujímavých produktov mládežníckej akadémie Manchestru City, ktorý neskôr mohol ľutovať, že prišiel o anglického reprezentanta. Na Etihad Stadium vyrastal aj mládežnícky reprezentant Jamie Gittens. Dvadsaťročný krídelník momentálne žiari v žlto-čiernom drese a vzbudzuje záujem známych európskych klubových značiek.

Jamie Gittens a jeho štatistiky z posledných sezón.
Jamie Gittens a jeho štatistiky z posledných sezón.Flashscore

Gittens prišiel do Signal Iduna Parku v roku 2020 ako voľný hráč a už v minulej sezóne dostal zaujímavé herné vyťaženie. Aj v aktuálnom ročníku patrí medzi opory. V šiestich ligových kolách nového súťažného kolotoča Bundesligy zaznamenal už dva góly a jednu asistenciu. 

Podľa britského denníka The Sun talentovaného anglického mladíka sledujú skauti Liverpoolu, ktorí v ňom vidia možnú náhradu za Luisa Díaza. Ten už bol počas letného prestupového obdobia spájaný s PSG a Barcelonou.