Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľký návrat Neuera do zostavy v LM? Čoskoro ho uvidíme na ihrisku, znie z Mníchova

Gólman sa približuje k plnej kondícii.
Gólman sa približuje k plnej kondícii.Profimedia
Nemecký futbalový brankár Manuel Neuer (37) by sa mal vrátiť do súťažného diania po zlomenine nohy na konci mesiaca. Kapitán Bayernu by sa mohol objaviť v zostave 24. októbra, keď sa mníchovský klub predstaví v Lige majstrov na pôde Galatasarayu Istanbul.

Športový riaditeľ Bavorov Christoph Freund pre Amazon Prime k situácii okolo opory mužstva uviedol: "Uvidíme. Bol by to pekný príbeh, nevylučujem ho. Ak pôjde ďalej všetko podľa plánu, Manuela uvidíme čoskoro na ihrisku."

Neuer by sa vrátil na trávniky takmer po 11-mesačnej pauze. Naposledy hral 1. decembra, keď nastúpil za nemeckú reprezentáciu v skupinovom zápase MS 2022 v Katare proti Kostarike.

V závere minulého roka utrpel na lyžovačke zlomeninu nohy, po ktorej nasledovala operácia a následná dlhá rehabilitácia. Minulý týždeň vo štvrtok sa po pauze opäť zapojil do tréningového procesu v Bayerne. Odvtedy niekoľkokrát trénoval bez komplikácií. "U Manuela sa veci vyvíjajú dobrým smerom," potvrdil Freund.

Tréner Bayernu Thomas Tuchel zdôraznil, že bude na samotnom hráčovi, kedy sa opäť odváži chytať v súťažnom stretnutí. "Som nadšený tým, čo ukazoval v tréningoch, jeho aurou i kvalitou," nechal sa počuť kormidelník tímu.