Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vermeeren doplatil na príchod Gallaghera, Atlético vymenil po polroku za RB Lipsko

Vermeeren je naďalej kmeňovým hráčom Atlética, po splnení podmienok opcie sa to môže zmeniť.
Vermeeren je naďalej kmeňovým hráčom Atlética, po splnení podmienok opcie sa to môže zmeniť.rbleipzig.com
Arthur Vermeeren opúšťa Atlético Madrid už po šiestich mesiacoch, nakoľko sa mu v Španielsku nepodarilo výrazne presadiť. Devätnásťročný stredopoliar sa pokúsi uplatniť v RB Lipsko, kam mieri na ročné hosťovanie s opciou. Tá sa aktivuje po odohraní určitého počtu zápasov.

Die Roten Bullen zaplatia za ročné hosťovanie tri milióny eur a v prípade aktivácie opcie pošlú do Madridu ďalších 20 miliónov eur. Aby sa tak stalo, Vermeeren musí pravidelne nastupovať. Štvornásobný belgický reprezentant môže nahradiť Xavera Schlagera, ktorý sa po vážnom zranení kolena vráti najskôr v decembri.

"Arthur je hráč, akého v tíme ešte nemáme. Prináša nám ďalšie možnosti - má výborný prehľad, pokoj na lopte, vysokú inteligenciu a dobrú rozohrávku. Je tiež silný v súbojoch, dynamický a má obrovskú vytrvalosť. Počas rozhovorov sme jasne vycítili jeho vôľu a ambíciu k tomu, aby sme s ním dosiahli naše vysoké ciele," vyhlásil o posile športový riaditeľ Rouven Schröder.

RB Lipsko získalo počas tohto prestupového obdobia už tretiu posilu mladšiu ako 20 rokov. Okrem Vermeerena prišli aj krídelník Antonio Nusa (19, Bruggy) a stredopoliar Assana Ouédraogo (18, Schalke).

Rodák z Lieru prišiel ku Los Colchoneros začiatkom tohto roka z Royalu Antverpy, kde sa zviditeľnil najmä v Lige majstrov, ale nedokázal naplniť vysoké očakávania. Vermeeren nastúpil za Atlético len v piatich ligových zápasoch a po príchode Conora Gallaghera by mal ešte zložitejšiu pozíciu.