Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Všetko môže byť inak. Nemecké médiá hlásia o možnom pokračovaní Tuchela v Bayerne

Thomas Tuchel, zrejme, zostane na lavičke Bayernu.
Thomas Tuchel, zrejme, zostane na lavičke Bayernu.Profimedia
Tréner Thomas Tuchel možno predsa len zostane na lavičke Bayernu Mníchov aj v budúcej sezóne. Vedenie bavorského veľkoklubu sa vo februári dohodlo na predčasnom ukončení zmluvy s 50-ročným kormidelníkom, ale po tom, čo sa mu nepodarilo nájsť nástupcu, rokuje podľa nemeckých médií o jeho pokračovaní.

Tuchel prišiel do Mníchova vlani v marci po odvolaní Juliana Nagelsmanna a podpísal zmluvu do roku 2025. Klub však oznámil predčasný rozchod s trénerom počas aktuálnej neúspešnej sezóny, v ktorej 11-ročné kraľovanie Bayernu v Bundeslige ukončil Leverkusen.

Vysnívaným kandidátom na Tuchelovho nástupcu bol bývalý hráč Bavorov Xabi Alonso, ktorý sa však rozhodol zostať na lavičke aktuálneho majstra z Leverkusenu. Lodivod rakúskej reprezentácie Ralf Rangnick dal mníchovskému klubu košom, keď predĺžil kontrakt a objavila sa aj možnosť Nagelsmannovho návratu. Mníchovčania údajne oslovili tiež španielskych koučov Unaia Emeryho z Aston Villy či Julena Lopeteguiho, no nový tréner nakoniec možno nepríde.

Podľa magazínu Kicker, denníka Bild a televízie Sky už šéfovia Bayernu rokujú s Tuchelom a jeho agentom o jeho zotrvaní. Údajne sú s tým stotožnené aj opory tímu Thomas Müller, Manuel Neuer či Harry Kane. Sezónu ukončia bez zisku trofeje prvýkrát od roku 2012. Nedávno vypadli v semifinále Ligy majstrov, kde stroskotali na Reale Madrid.

Bundesligu ovládol Leverkusen.
Bundesligu ovládol Leverkusen.Flashscore

Po svojom prvom pôsobení v Mainzi získal Tuchel trofeje vo všetkých nasledujúcich pôsobiskách. S Dortmundom oslavoval Nemecký pohár, s Parížom Saint-Germain ovládol dvakrát Ligue 1. Chelsea doviedol k triumfom v Lige majstrov a na majstrovstvách sveta klubov. V minulom ročníku s Bayernom slávil v Bundeslige.