Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vypadol z Premier League, ale bude trénovať giganta. Bayern Mníchov sa dohodol s Kompanym

Aktualizované
Vincent Kompany si po belgickej a anglickej vyskúša i nemeckú najvyššiu súťaž.
Vincent Kompany si po belgickej a anglickej vyskúša i nemeckú najvyššiu súťaž.AFP
Po španielskej Barcelone vyriešil trénerskú otázku na nadchádzajúcu sezónu aj nemecký Bayern Mníchov. Bavori sa dohodli na trojročnom kontrakte do júna 2027 s Belgičanom Vincentom Kompanym (38). Meno bývalej opory Manchestru City či naposledy trénera anglického Burnley sa v diskusii o možných nástupcoch končiaceho Thomasa Tuchela (50) nečakane objavilo až v druhej polovici mája.

Kompany viedol z pozície kouča belgický RSC Anderlecht (2020 až 2022), s Burnley v sezóne 2022/23 vyhral anglickú Championship, ale v ostatnom ročníku sa neudržal medzi elitou v Premier League. The Clarets skončili na predposlednom 19. mieste s 24 bodmi, na nezostupovú 17. pozíciu mali priepastné manko ôsmich bodov.

"Teším sa na výzvu v Bayerne. Je pre mňa veľkou cťou, že môžem pracovať pre tento klub - Bayern je inštitúciou medzinárodného futbalu. Ako tréner si musíte stáť za tým, kým ste ako človek. Milujem mať loptu, byť kreatívny, no zároveň musíme byť na ihrisku agresívni a odvážni. Teraz sa teším na najzákladnejšie veci: prácu s hráčmi, budovanie tímu. Keď sa vytvorí základ, úspech sa dostaví," zneli prvé slová Kompanyho pre klubový web 33-násobného nemeckého majstra.

Média v uplynulých dňoch informovali, že čestný prezident Bayernu Uli Hoeness uprednostňoval návrat Hansiho Flicka, ten však prijal v stredu ponuku od Barcelony.

Bavorov mali odmietnuť mimo Flicka a Tuchela, pri ktorom sa spomínalo predsa len možné pokračovanie, aj Xabi Alonso z Bayeru Leverkusen, kouč nemeckej reprezentácie Julian Nagelsmanm i rakúsky kormidelník Ralf Rangnick. Všetci pritom deklarovali, že zostávajú na svojich pôvodných pozíciách.