Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Xabi Alonso pri premiére presvedčil. Leverkusen s ním podpísal dlhodobý kontrakt

Xabi Alonso pózuje po podpise zmluvy s vedením Leverkusenu.
Xabi Alonso pózuje po podpise zmluvy s vedením Leverkusenu.Twitter: @bayer04fussball
Tréner Xabi Alonso predĺžil zmluvu s Leverkusenom o ďalšie dve sezóny do roku 2026. Informáciu oznámil samotný klub na svojej webovej stránke. Španielov pôvodný kontrakt mal vypršať budúcu sezónu.

Štyridsaťjedenročný Alonso prevzal trápiaci sa Leverkusen v októbri minulého roka, keď bol tím po ôsmich kolách predposledný v nemeckej lige. Bayer, ktorému väčšinu sezóny chýbal zranený útočník Schick, sa dostal pod jeho vedením na šieste miesto a zabezpečil si účasť v skupinovej fáze Európskej ligy. V minulom ročníku sa mužstvo dostalo do semifinále, kde bol nad jeho sily AS Rím.

"Som vďačný Bayeru, že mi dal dôveru. To, že máme rovnaké predstavy a smerovanie v športových záležitostiach, svedčí o veľkej blízkosti a dôvere medzi mnou a predstaviteľmi klubu," povedal Xabi Alonso.

Ako hráč vyhral okrem iného Ligu majstrov s Liverpoolom a Realom Madrid. Tri tituly získal aj s Bayernom Mníchov, ktorý bol jeho posledným klubom profesionálnej kariéry v rokoch 2014-17. So Španielskom vyhral dvakrát majstrovstvá sveta a Euro.

Svoju trénerskú kariéru začal v mládežníckom tíme Realu a od roku 2019 viedol rezervný tím San Sebastianu. Pôsobenie v Leverkusene je prvým angažmánom na najvyššej úrovni.