Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z Bayernu ide strach. Bol to pre nás skvelý týždeň, hovorí Kane po ďalšej demolácii

Kane je stále pri gólovej chuti.
Kane je stále pri gólovej chuti.Profimedia / ČTK / DPA / Malte Ossowski/SVEN SIMON
Anglický futbalový reprezentant Harry Kane z Bayernu Mníchov sa svojím piatym gólom v novej sezóne opäť dostal do čela bundesligových streleckých štatistík. Tridsaťjedenročný kanonier skóroval v sobotnom 4. kole nemeckej Bundesligy, v ktorom Bavori zvíťazili na ihrisku Werderu Brémy 5:0.

Výrazný podiel na výsledku duelu mal i francúzsky reprezentant Michael Olise. Dvadsaťdvaročný krídelník zaznamenal dva presné zásahy a na dva góly prihral. Olise prišiel do Mníchova v lete z anglického Crystal Palace.

"Michael bol neustálou hrozbou na ihrisku. Je to naozaj kvalitný hráč a špičková osobnosť. V Mníchove sa mu veľmi páči. Má skvelú mentalitu, vždy sa chce zlepšovať, dávať viac gólov a asistencií. To je skvelý prístup," zhodnotil výkony svojho spoluhráča Kane.

Hráči Bayernu zaznamenali desiaty triumf v rade, na čele Bundesligy sa držia s plným bodovým ziskom. V Brémach nadviazali na dva vysoké triumfy, keď po víťazstve v Kieli 6:1 deklasovali Dinamo Záhreb 9:2 v stretnutí Ligy majstrov.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

"Zápasy vonku v Bundeslige je vždy ťažké vyhrať. Lepší duel ako ten dnešný sme si ani nemohli priať. Chlapci odviedli dobrú prácu, s ich výkonom som spokojný. Bolo to pre nás zaslúžené víťazstvo. Som šťastný, keď sme v dobrej forme, a to sme dnes ukázali. Od pondelka sa začneme pripravovať na zápas s Leverkusenom. Naša mentalita musí byť taká, aby sme sa príliš nepozerali do minulosti," zhodnotil stretnutie tréner Bavorov Vincent Kompany.

Brémy - Bayern 0:5

Kane strelil svoj úvodný bundesligový gól v kariére v debute za Bayern na ihrisku Brém v auguste 2023. Teraz má na konte 41 presných zásahov, čo je viac, ako dosiahol ktorýkoľvek iný anglický hráč.

"Bol to pre nás skvelý týždeň. Gratulujem chlapcom k správnemu prístupu a mentalite. Dnes sme hrali zápas vonku proti súperovi, ktorý v lige dlhšie nezaznamenal prehru. Spôsob, akým sme dnes hrali s loptou i bez nej, je štýl, ktorý chceme predvádzať aj v nadchádzajúcich stretnutiach. Proti Leverkusenu to však bude iný duel, v minulej sezóne ukázali, akí sú silní," dodal Kane.