Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zachránený Bochum s Berom prevezme od novej sezóny tréner Zeidler

Zeidler vymení švajčiarsky St. Gallen za nemecký Bochum.
Zeidler vymení švajčiarsky St. Gallen za nemecký Bochum.Profimedia
Futbalistov Bochumu povedie od nového ročníka tréner Peter Zeidler. Šesťdesiatjedenročný nemecký kouč sa do svojej vlasti presťahuje zo švajčiarskeho St. Gallenu, ktorý to oznámil na klubovej webovej stránke.

Bochum skončil v Bundeslige na 16. mieste a v súťaži sa zachránil vďaka veľkému obratu v baráži proti druholigovému Düsseldorfu, ktorý zdolal napriek domácej prehre 0:3. V odvete uspel rovnakým výsledkom po riadnom hracom čase a nervy si udržal v penaltovom rozstrele.

Zeidler opúšťa St. Gallen po šiestich rokoch. S tímom bol dvakrát vo finále domáceho pohára a v sezóne 2019/20 skončil druhý vo švajčiarskej lige. V minulosti pôsobil v Salzburgu, Sione, Sochaux či ako asistent Ralfa Rangnicka v Hoffenheime.

V Bochume pôsobí od minulého leta slovenský reprezentant Matúš Bero. Pri záchrane mužstva nechýbal na trávniku, keď dokopy odohral okrem záverečnej desaťminútovky v prvom strete prakticky kompletnú minutáž. V ročníku zasiasol do 24 zápasoch, v ktorých zaznamenal gól a dve asistencie. Zmluva mu vyprší o dva roky.