Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zošalel si? Fanúšikovia Mainzu v minulosti Kloppa velebili, teraz u nich stratil tvár

Kloppov najnovší krok sa nepáči mnohým fanúšikom.
Kloppov najnovší krok sa nepáči mnohým fanúšikom.Profimedia / ČTK / DPA / Ralf Ibing
Jürgen Klopp (57) patrí medzi najobľúbenejších futbalových trénerov súčasnosti. Fanúšikov si získal chytľavým herným štýlom, charizmou aj otvorenou povahou. Teraz však podľa všetkého šliapol vedľa. Aspoň niektorí ľudia v Nemecku tak vnímajú jeho dohodu s koncernom Red Bull, v ktorom bude riadiť futbalovú sekciu klubov ako Lipsko, Salzburg, alebo New York Red Bulls.

Klopp svoju budúcnosť spojil s klubom, ktorému väčšina nemeckých futbalových fanúšikov nemôže prísť na meno. Lipsko vnímajú ako umelý celok, ktorý sa na špičku Bundesligy dostal len vďaka výraznej finančnej pomoci koncernu preslávenému výrobou energetických nápojov.

Že sa rozhodnutie Nemca nestretlo s pochopením ukázalo hneď prvé bundesligové kolo po reprezentačnej pauze, počas ktorej Klopp svoj návrat k futbalu oznámil. Ťažko to niesli najmä v Mainzi, kde 11 rokov pôsobil ako hráč a v roku 2001 naštartoval svoju úspešnú trénerskú kariéru.

Fanúšikovia na jeden z transparentov napísali: "Zabudol si na to, prečo si tam, kde si?“ Pohrali sa aj s jeho priezviskom a odkázali mu: “Bist du beKLOPPt?" V preklade sa ho teda spýtali, či zošalel.

Ultras z viac ako 200-tisícového mesta proti bývalému koučovi použili aj jeho slová z minulého roku. "Mám rád ľudí, kým ma nesklamú," vyhlásil vtedy Klopp. Teraz ich pravdepodobne sklamal on sám.

Oveľa zmierlivejší ako priaznivci bol súčasný športový riaditeľ klubu Christian Heidel. "Že by jeho vstup do Red Bullu nejako ovplyvnil odkaz, ktorý tu zanechal? S tým na mňa nechoďte. To si môžu myslieť len ľudia, čo majú v hlave úplne prázdno,“ vyhlásil vo vysielaní nemeckej mutácie televízie Sky Sports.

Heidel sa zamyslel aj nad Kloppovým návratom do Mainzu: "Nedokážem si predstaviť, že by ho fanúšikovia vypískali. Za to, čo pre klub urobil, si zaslúži skôr aplauz. Klub mu vďačí za to, že je na tom tak, ako je."

S Heidlom sa vôbec nezhodol Kloppov niekdajší zverenec z Dortmundu Kevin Grosskreuz. "Keď som to zistil, myslel som si, že sa mi to zdá. Je to zvláštny krok, hovorím to ako hráč, ktorý Jürgenovi vďačí za veľa. Z pohľadu futbalového fanúšika je to naozaj k ničomu,“ povedal bývalý krajný bek.