Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najhoršie zakončenie všetkých čias? Neúspešnému strelcovi sa smial aj vlastný tréner

Ebou Adams premárnil obrovskú šancu na skórovanie.
Ebou Adams premárnil obrovskú šancu na skórovanie.Profimedia
Erling Haaland (24) strelil v sobotu v Premier League dva góly a pokračoval tak vo fantastickom štarte do sezóny, ale celé Anglicko žije úplne inou témou. Hitom číslo jeden je totiž útočník Derby County Ebou Adams (28), ktorý v zápase Championship proti Cardiffu zahodil tisícpercentnú tutovku, keď sa od polovice ihriska sám rútil na prázdnu bránu. Gól však nedal. Fanúšikovia sa na obrovskom skrate smejú vďaka internetu snáď na celom svete.

Ebou Adams má od soboty obrovskú nočnú moru. Na jeho skrat zo zápasu proti Cardiffu, za ktorý v minulosti hral a proti ktorému nastúpil prvýkrát od zmeny klubových farieb, sa bude dlho spomínať. Gambijský reprezentant využil nedorozumenie medzi obrancom a brankárom súpera v strede ihriska, vyhral hlavičkový súboj s gólmanom a za stavu 1:0 pre Derby utekal s loptou smerom k prázdnej bráne.

Gólová poistka však neprišla a fanúšikovia neverili vlastným očiam. Hráč síce únik zakončil, ale na počudovanie všetkých lopta skončila vedľa žrde. Podľa denníka The Sun na tento moment do konca života nezabudne. A ak áno, určite mu to niekto rád pripomenie. Bolo to neuveriteľné zlyhanie.

Nič to však nemení na tom, že Derby získalo tri body za víťazstvo 1:0. Fanúšikovia sa zabávajú a o zakončení hovoria ako o najväčšej chybe v histórii futbalu. Iní vtipkujú, že Adams len prejavil úctu bývalému klubu a úmyselne mu nechcel streliť gól.

Aj tréner Derby Paul Warne mal úsmev od ucha k uchu. "Je to naozaj zábavné. Tento zápas vojde do histórie ako Eboueho zápas," smial sa tréner s tým, že si zvyčajne na staršie zápasy príliš nepamätá, ale tento mu stopercentne utkvie v pamäti. "Určite si na to počas ďalších rokov spomeniem," dodal.

Pri hodnotení duelu sa potom zastal neúspešného strelca, keď ocenil, že sa vôbec do takejto šance dostal. "Úprimne, je to jediný hráč na ihrisku, ktorý sa do takejto možnosti mohol dostať. Nikto by nebol taký odvážny, aby šiel do tej hlavičky, nikto by nemal v tom čase energiu na niečo podobné," poznamenal na obranu Adamsa. 

"Prial som mu, aby skóroval, pretože si to plne zaslúžil. Mám však čierny zmysel pre humor, takže ma to rozosmialo, keď tú šancu nepremenil," uzavrel tréner.

Derby - Cardiff 1:0