Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brankár Holec posilnil Baník, do Ostravy pred štartom ligy mieri aj útočník z Mali

Baník priviedol ďalšie dve posily.
Baník priviedol ďalšie dve posily.fcb.cz
Po odchode Jiřího Letáčka (25) do španielskeho Getafe získal český Baník Ostrava slovenského brankára Dominika Holeca (29). Bývalý gólman pražskej Sparty, ktorý naposledy pôsobil v Karvinej, podpísal dvojročný kontrakt. Do Baníka zároveň prišiel na ročné hosťovanie malijský ofenzívny univerzál Issa Fomba (23) so skúsenosťami z druholigového Vyškova. Štvrtý tím uplynulej sezóny Chance Ligy o tom informoval na svojej internetovej stránke.

Holec, ktorý má na konte aj jeden štart za slovenskú reprezentáciu, odohral v českej lige doteraz 42 zápasov. Pôsobil aj v Poľsku za Lech Poznaň a Raków Częstochowa.

"Po odchode 'Letyho' sme chceli do brankárskej zostavy skúseného a kvalitného brankára. To Dominik spĺňa. Prichádza sem s odhodlaním zabojovať o svoje miesto a veríme, že s našimi brankármi vytvorí kvalitný tím," povedal šéf športového oddelenia Baníka Luděk Mikloško.

Fomba na jar hosťoval vo Vyškove zo španielskeho Leganés, v 14 dueloch druhej ligy zaznamenal tri góly a dve asistencie.

"Je to zaujímavý typ hráča do ofenzívy, ktorý určite nie je na svojom výkonnostnom strope, môže sa naďalej zlepšovať a chceme s ním pracovať. Neboli sme sami z ligových klubov, kto mal oňho záujem, preto sme radi, že sa vo finále rozhodol pre nás," uviedol Mikloško. Fomba v minulosti hrával v druhej španielskej lige aj za Malagu.