Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Derby pražských S ovládla Slavia, pred Spartou má na čele šesťbodový náskok

Aktualizované
Zafeiris rozhodol o výhre Slavie.
Zafeiris rozhodol o výhre Slavie.Profimedia / ČTK / Šimánek Vít
Futbalisti Plzne vyhrali v nedeľnom zápase 11. kola českej Chance ligy nad Pardubicami. Mladá Boleslav si rozdelila body s Ostravou, zatiaľ čo Bohemians uspeli na pôde Olomouca. V derby pražských S sa tešila Slavia, na čele tabuľky má náskok šiestich bodov práve pred Spartou.

Plzeň - Pardubice 2:0

Slovenskí legionári Marián Tvrdoň a Erik Jirka nezasiahli do zápasu. Prvý menovaný bol iba na striedačke, druhý pre chorobu nemohol zasiahnuť do hry. Aj hosťujúci gólman Viktor Budinský bol iba medzi náhradníkmi. Plzeň však potvrdila pozíciu favorita a získala tri body, vďaka ktorým potvrdila tretie miesto v tabuľke. Najskôr sa presadil Slončík a poistku pridal Havel.

Mladá Boleslav - Ostrava 0:0

V stretnutí nepadol žiadny gól. Za Mladú Boleslav odohral celý súboj slovenský obranca Martin Králik, jeho krajan Kadlec bol iba na lavičke náhradníkov. V drese Ostravy absolvoval kompletnú minutáž Tomáš Rigo, zatiaľ čo Erik Prekop bol vystriedaný v 65. minúte a závere prišiel do hry aj Matúš Rusnák.

Olomouc - Bohemians 1:3

Slovenský brankár Tomáš Frühwald inkasoval jeden gól z piatich striel na jeho svätyňu a mohol sa tešiť z výhry na pôde Olomouca. Tú poznačila skorá červená karta pre Klimenta. Matoušek a Yusuf si v prvom polčase vymenili gól aj asistenciu. Mikulenka síce znížil, ale konečnú podobu výsledku dal Drchal. Obranca Chvátal za Sigmu nenastúpil.

Slavia Praha - Sparta Praha 2:1

Zverenci trénera Jindřicha Trpišovského sa bleskovo ujali vedenia, keďže už v druhej minúte otvoril skóre Mojmír Chytil. V 22. minúte po chybe Laciho pridal druhý gól parádnou strelou Christos Zafeiris. Dvadsaťpäť minút pred koncom znížil umiestneným zakončením Albion Rrahmani, ktorému prihrával Lukáš Haraslín.

V závere bol po druhej žltej karte vylúčený obranca Vitík. Z posledných jedenástich derby pražských S má lepšiu bilanciu Slavia (4-4-3), ktorá pred svojím rivalom odskočila na čele tabuľky už na šesť bodov. Zaujímavé je, že v minulej sezóne sa všetky štyri súboje týchto tímov skončili v riadnom hracom čase remízou.

Zošívaní prehrali iba raz z ostatných 13 domácich duelov proti Sparte. Slavii nepomohol Ivan Schranz, ktorý je stále medzi zranenými hráčmi. Spomínaný Haraslín prišiel do hry na začiatku druhého polčasu. 

Aktuálna tabuľka Chance ligy.
Aktuálna tabuľka Chance ligy.Flashscore