Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Emotívny návrat Prekopa s chybou. Fanúšikovia vyvolávali jeho meno, neubránil sa slzám

Prekop nezažil ideálny návrat.
Prekop nezažil ideálny návrat.Profimedia
Emócie ho premohli, televízny rozhovor dokončil v slzách. Futbalista Baníka Erik Prekop (25) hneď v prvom ligovom dueli v novom drese nastúpil na ihrisku Bohemians 1905, odkiaľ v lete do Ostravy zamieril. Po stretnutí útočník ľutoval prehru 1:2 aj svoju chybu pred druhým gólom domácich.

Išlo o spornú situáciu, gól sa preskúmaval v novom centre pre videorozhodcov, verdikt vyznel v Prekopov neprospech. Žreb mu nachystal najrýchlejší možný návrat. Hneď v prvom kole prišiel s Baníkom späť do Ďolíčka, kde bol od jesene 2022 doma.

"Som rád, že už to mám za sebou. Zažil som tu pekné obdobie. Návrat bol veľmi príjemný, ale pokazený prehrou. Predstavoval som si to úplne inak, rovnako aj všetci spoluhráči. Chceli sme nejaké body, no nepodarilo sa," uviedol rodák z Trenčína.

Bohemians - Baník Ostrava 2:1

Pred kamerou bol plný emócií. "Fanúšikovia vyvolávali moje meno hneď po zápase, veľmi sa mi na rozhovor do televízie ísť nechcelo. Skôr ma však mrzeli stratené body," vysvetlil Prekop.

Nastúpil až do druhého polčasu a stal sa nešťastným hrdinom. Prišiel o loptu a Hrubý, pre zmenu bývalý hráč Baníka, skóroval. Stál síce v jasnom ofsajdovom postavení a zdalo sa, že mu prihrával spoluhráč Jánoš, napriek tomu gól platil. Jedna z kamier ponúkla záber ako loptu ešte tečoval práve Prekop, čiže nešlo o postavenie mimo hry.

"Predmetom skúmania bolo to, ktorý hráč, či útočiaci alebo brániaci, prihral smerom na hráča, ktorý dal gól. Na ihrisku sme to vyhodnotili tak, že zahral útočiaci hráč, ale od videa sme dostali informáciu, že zahral brániaci, a teda nešlo o priestupok proti pravidlám," popísal hlavný rozhodca Ondřej Berka pre O2 TV Sport.

Ostravskí však opúšťali Vršovice s pocitom krivdy. "Jánoš mi úprimne povedal, že nechápe, ako to mohol byť gól. Inými slovami mi naznačoval, že platiť nemal. Vypichol mi loptu. Či už to bolo zavinené, alebo nie, bol to ofsajd. Mal som to však vyriešiť inak, mohol som odkopnúť na roh, ktorý by sme prežili a bol by pokoj," vyčítal si Prekop.

V českej lige začal v Hradci Králové, všetkých trinásť gólov zaznamenal až v drese Bohemians"V kontakte som tu stále skoro so všetkými, niečo sme spolu zažili. Hecovaniu pred zápasom sa však vyhýbam, to sa môže vypomstiť. Vlastne sa mi to vypomstilo," dodal Prekop.